četvrtak, 31.12.2009.

RECENZIJA: Leona Lewis ''I see you''

Leona Lewis:''I see you''
Recenzija kao paravan za divljenje filmu

Leona je dobila čast da otpjeva vodeću pjesmu soundtracka za film ''Avatar''.
Ne trebamo posebno objašnjavati o čemu je riječ jer ste sigurno već svi upoznati s filmom koji treba pomaknuti granice kinematografije; opisuje ga se kao-> Prvi klasik u 3D-u, tehnološki najnapredniji, vizualno nenadmašan, sniman 5 godina, basnosnovno skup, ispred svoga vremena...
I mi smo čuli te hvalospjeve pa smo se sumnjičavo uputili u kino da provjerimo razvikanu izvrsnost.

I da;… ostali smo očarani, uprizorenje fantastičnog planeta je i impresivnije nego što se priča..Sve je tako živopisno (čak nam ni 3d naočale nisu prigušile boje, kao što je inače slučaj s crtićim u 3D-u), realistično a opet nadrealno. Jednostavno smo toliko oduševljeni da moramo nešto napisati o čudesnom ostvarenju na blogu…
Image and video hosting by TinyPic
''I see you'' je lijepa, bajkovita balada koja čarobno nadopunjuje ekraniziranu, ljubavnu priču.Poprima pravo značenje tek u kontekstu filma jer treba razumjeti dubinu poruke iz perspektive ''plavih bića''.( njihovo ''I C U'' tj. ''Vidim te '' predstavlja shvaćanje i kompliciranu energetsku povezanost, a ne vidokrug)
U film se savršeno uklopila, no samostalna nije zapanjujuća.;bez raskošnog fluorescentnog bilja i fascinantnih bića je dosadna.
OCJENA:3/5
linkovi do prijašnjih recenzija ovog izvođača>>>>
Leona Lewis:
''I got you''

''Happy''
''Outta my head''
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

| 22:25 | Komentiraj (1) | Print this! | #

utorak, 29.12.2009.

RECENZIJA: Shakira ''Gypsy''

Shakira:''Gypsy''
ne ciganči, pa ni ne ostaje u uhu

Kako singlovi, tako i album ''She wolf'' nije pretjerano dobro odjeknuo kod publike ( a još manje kod kritike).Romska Shakira bi trebala s trećim/četvrtim singlom značajnije zaječati da spasi vučiju eru od očiglednog flopa.
Image and video hosting by TinyPic

Naviknuti na vatrenu Shakiru, očekivali smo užarenu kombinaciju trbušnog plesa i ciganske muzike, no ništa od toga…''Gypsy'' je mid tempo pjesma s lijepom shemom gitara, melodijom koja je savršena za svirku u toplim ljetnim noćima (no bez predloženih riječi). Šakirini tekstovi su mili možda jedino curicama do 14. godine koje mogu pronaći nešto simpatično u ovakvim stihovima:
'Cause I'm a gypsy
But are you coming with me?

I might steal your clothes
And wear them if they fit me

->zamišljate li ljubavnu priču ili ''slojevito'' obučene ciganke na kojima prepoznajte komade svoje, nedavno odbačene, odjeće?
Only run with scissors
When you want to get hurt

->ubacivanje narodne mudrosti neće spasiti djetinjaste lyrics
I never made agreements
Just like a gypsy

-> suptilno iskorištena predrasuda prema cigićima ;)

''Gypsy'' je nedovoljno ciganska jer nema tipične romske crte( upornost, snalažljivost, nametljivost, neslomljivost, tvrdoglavost, izdržljivost, nemirnost) pa tako ni vještine kojima se može popeti na vrhove ljestvica; ne zavređuje izdavanje…
OCJENA:2/5
linkovi do prijašnjih recenzija ovoga izvođača>>>>
Shakira:
''Did it again''
''She wolf''

''Give it up to me''

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

| 14:39 | Komentiraj (2) | Print this! | #

subota, 19.12.2009.

X-MAS SONGS

Image and video hosting by TinyPic
Broj čokoladica u adventskom kalendaru je jednoznamenkasti (tj. jednak 0 jer smo ih unaprijed požnjopali), a to znači da je Božić pred vratima.
Po intenzitetu snježne padaline koja još nanosi pahuljice na stvoreni bijeli prekrvač, trebali bismo imati bijeli Božić! A što još nedostaje potpunom ugođaju? Božićne pjesmice, dakako->bez njih je predblagdansko vrijeme nezamislivo!

Pregled naših miljenica u nastavku->
1.Mariah Carey: ''All I want for Christmas is U''
2.Ella Fitzgerald:'' Santa Claus is coming to town''
3.Wham!:''Last Christmas''
4.Frank Sinatra:''Let it snow! x3''
5.Britney:''My only wish (this year)''
6.Shakin Stivens:Merry Christmas Everyone/cro verzija ''Sretan Božić svakome''
7.Madonna/Kylie:''Santa baby''
8.Bing Crosby:''White Christmas''/cro verzija ''Bijeli Božić''
9.Elvis Presley/Celine Dion:''Blue Christmas''
10.''Jingle bells''/''Zvončići''+ Jingle bell rock

neizostavne su još:
''White Christmas'', ''Rockin' around the christmas tree'',''Have yourself a merry little Christmas'',''Driving home for Christmas'',
''Happy Christmas (War is over)''

Znamo da vam sada sve od ovih pjesama izlaze na uši (pošto su vas trgovci već od 2.11. pomoću njih navlačili na kupnju poklona)
no snijeg je do koljena pa smo se sjetili složiti prigodni TOP10.

A ove godine smo zapazili:
Leighton Meester:''Christmas(Baby , Please come home)''
Katharine McPhee:''I'll be home for christmas''
Sugababes:''Santa baby''
Dolly Parton:''Comin' home for Christmas''
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic


| 18:16 | Komentiraj (3) | Print this! | #

subota, 12.12.2009.

PREGLED POP HITIĆA DESTELJEĆA 00's

Image and video hosting by TinyPic
Numerološki gledano, novo desetljeće počinje tek 2011. (tu smo lekciju naučili dvaput slaveći ulazak u treći milenij 2000.i 01.) no mi ćemo zaokružiti (ipak je 2010 okruglije od 2011) glazbenu dekadu sada; te se nostalgično prisjetiti pop hitova dvijetisućitih godina, dolje, u nastavku…Vraćanje u 00's je za nas i vraćanje u djetinjstvo te teen dob pa smo shodno tomu dječji, olimpijski stupnjevali pjesme od zlatne do srebrne te kitili pjevače zasluženim znamenjem. Medalje su dodijeljene,a naši pobjednici su…(nadamo se da su i piktogrami dovoljno jasni)
Image and video hosting by TinyPic
2000.
1.Eiffel 65:''Blue''
2.Eminem :''The real Slim shady''
3.Britney:'' Oops!..I did it again''

Image and video hosting by TinyPic
2000.
Ove nulice u 2000. su kao balončići bubble gum pop-a koji se snažno nastavio puhati iz devedesetih (spajsice i bekstrići nisu preživjeli no Britney i N'sync gumijoza se nastavlja…).
1.E sad se sigurno pitate što radi Eiffel 65 na broju 1? E pa ovo zlato je za sve Las ketchup-e i O-zone (one hit wonders) koji se nisu našli na listama narednih godina a bez njihovih DABADI-DABADA, MAJAHIII-MAJAHAAA i ASEREAJE-AHA-AHE destljeće ne bi bilo isto…
2.Srebrni je u 2000. bila ''Slim Shady'', a Eminemovo srebro je definitivno zlatnoga sjaja baš kao i njegova (tada) blještavo-žuta/plava kosa koja je popularizirala farbanje muškaraca (svaki drugi dečko je tada furao hidrogenom izblajhanu jež frizuru ili se potpisivao s naopakim E kao njegov idol).Ne trebamo ni spominjati ogroman prodaju i popularnost koja je uslijedila…Bijelac postao najutjecajniji reper svih vremena.
3. Bronca je u Britneyinim rukama, čista eminemova suprotnost->uglađena curica s plastičnim pjesmuljcima (kasnije se pokazalo da je divlja i buntovna haha). Uglavnom, legendarno PVC, crveno odijelce te jednostavna koreografija (ono kad rukama srce napravi,haha) i zarazna melodija su prodavale pjesmu (preko 10 milja) kao niti jednu drugu u desetljeću…
2001.
1.Pink:''Get the party started''
2.Nelly Furtado:''I'm like a bird''
3.Alicia Keys:''Fallin''

Image and video hosting by TinyPic
2001.
U 2001. godini na tv-u (da tada smo još gledali spotove na tv-u) niste mogli zaobići kupleraj moćnog udruženja striptizeta(Christina Aguliera, Pink, Mya, Lil' Kim i Missy Elliott) koje su pjevale Lady Marmelade.
1.''Get the party started'' je nepovratno vinuo odličnu pop-rokericu u zvjezdana prostranstva->Pink, koju su zbog čvrstog stava i energičnog glasa zavoljeli svi(i mladi i stari, i neuki slušatelji a i učeni glazbenjaci)…
2.Nelly Furtado se proslavila s ''I'm like a bird'',pjesmom koja je imala prirodnu (prekrasan, zeleni spot za idiličnu pop pastoralu) dopadljivost pa joj se put do vrha ljestvica ležerno otvorio.(nije bilo potrebe za skidanjem, seksipil se sačuvao za kasnije)
3.Alicia Keys je dostavila kvalitetu (koje uvijek nedostaje u pop svijetu).Njezina klavirska i pjevačka umijeća su bila u prvom planu čime je pokazala da nikakvi stilisti ili scenski efekti nisu potrebni za pokoravanje kugle…

2002.
1. Avril Lavigne:''Complicated''
2.Shakira:''Whenever, wherever''
3.Xtina Aguliera:''Dirrty''

Image and video hosting by TinyPic
2002.
U ovoj godini su curice dobile alternativu u liku i djelu Avril Lavignete čija je vrećasta, skejterska odjeća skrivala ženske atribute što je bilo pohvalno pošto su ostale pjevačice uglavnom bile razgolićene (Xtina se kupala u blatu, britney plesala sa zmijom, a Kylie pučila usne pod kapuljačom).U tren oka je punk chic postao trend,a Avril nova IT djevojka!
1.Complicated i nije toliko komplicirana ali je super zabavna i osvježavajuća te kombinirana s personom mlade pjevačice (koja je predstavljala otpor protiv pop mašinerije) zaslužuje biti zlatom optočena.
2.Mahnito izvijanje bokova i lamatanje plavih vlasi je upalilo kod Whenever, Wherever. Shakirin hit je nevjerojatno zarazan, a jednom oslobođena kolumbijska strast je ostala neobuzdana i do današnjih dana…
3.Christina Aguliera je eksperimentirala s image-om u 2002. Preobrazila se u neurednu, žestoku vladaricu podzemlja. Iako inspirirana kanalizacijskim odvodima, ova etapa Xtinine karijere nam je najdraža od svih. (podsjećamo na album s mega hitovima beautiful, fighter…)
Dirrty (toliko j tvrdokorno prljav da ima duplo r) je brončani hit koji nam nije niti malo dosadio kroz sve ove godine…

2003.
1.Beyonce:''Crazy in love''
2.Justin:''Cry me a river''
3.t.A.T.u:''All the things she said''

Image and video hosting by TinyPic
2003.
Ovu godinu su obilježili osamostaljena Beyonce i Justin. Oboma su se napuštanje matičnih bendova i započinjanje samostalnih karijera pokazali kao vrlo uspješni poslovni potezi.
No 2003. ne predstavlja pokop grupa jer su se pojavili Evanesence sa ultimativnim hitom ''Bring me to life''.
1.Kada je Beyonce promarširala gradskim asfaltom u crvenim štiklama a guzovi joj podrhtavali odostraga(scena iz spota za pjesmu ''Crazy in love''), zasigurno je većinu muškog gledateljstva zaludila.I mi smo se tada ludo zaljubili u ovu samouvjerenu tamnu damu koja zavidno pjeva i zahtjevno pleše istodobno.Za nju slobodno možemo reći da sve što dotakne pretvara u zlato...
2.Timberlake je iskoristio prekid sa princezom Britney za privlačenje medijske halabuke na svoj prvi single.Koliko bio neprimjeren(''ne moraš ništa reći, znam što si učinila, došao je red da ti plačeš, isplači mi rijeku'') toliko je i dobar.Timbaland je napravio odličan posao s Justinovim pičkastim glasom i cijelom produkcijom modernog ambijenta.
3.Da ne budu baš sve sami Amerikanci, broncu uzimaju ruskinje->ženski duo Tatu(ta voli tu->ona voli nju). All the things she said je sjajna pop uspješnica (slatki, jecavi vokali i nabrijana elektronika)koja prije svega priča priču…Lezbijska ljubav djevojčica iz konzervativne, komunističke euroazijske zemlje je toliko sočna da ju i nakon 6godina doživljavamo kao skandaloznu.

2004.
Britney:''Toxic''
Usher:''Yeah''
Outkast:''Hey ya''

Image and video hosting by TinyPic
2004.
Ovom godinom su rulali muškarci, likovi iz bendova Maroon 5-a(''This love'') i Green day-a(''American idiot'').Od cura su se afirmirale Gwen Stefani (''What U waiting for'')i Kelis(''Milkshake''), no mi smo kolajne namijenili drugima…
1.Toxic je dokazao da se Britney uspjela oteti zaboravu i postala važna pop zabavljačica,a ne nebitna lutkica za niže uzraste.Bilo se taka lako otrovati s ovako kićastom pjesmom.Izokrenuti zvuk violine (hićkokovski jeziv) i glazba iz westerna s mnoštvom akustičkih trikova velebno funkcionira uz britnicin voklačić.Spot je jednako opojan->špijunsko presvlačenje, nokautiranje muškaraca i ampulica arsena…a tek gola britney sa svarovski kristalima na strateškim mjestima…blistavo za najviše postolje…
2.''Yeah'' totalno utjelovljuje značenje usklika po kojem je dobila ima.Radosna i urbana pjesma koja je skoro svedena na jednu riječ pošto se Yeah ponavi milijun puta, ali isto toliko puta ju želite slušati i oponašati cool pokrete Ushera i kompanije iz pripadajućeg spota(sjećate se plavih lasera).
3.''Hey ya'' je super stvar, a zašto je super ne znamo objasniti no znamo da je ukleta jer opsjeda vaš mozak i tijelo dugo nakon slušanja…

2005.
1.Mariah Carey:''We belong together''
2.Kelly Clarkson:''Since U been gone''
3.Madonna:''Hung up''

Image and video hosting by TinyPic
2005
Na polovici destetljeća su se ponovno odlučile uzdići stare zvijezde, Mariah i Madonna, te pokazati da ih vrijeme nije pregazilo…što su maestralno i učinile...
Relevantan hit je isporučila i Gwen Stefani sa svojom ''Hollaback girl'' ali nije ušla u top 3…
1.Mariah Carey je najprodavaniji ženski izvođač prošloga milenija, a s ''We belong together'' je podsjetila na staru slavu.Savršena balada za anđeoski glas koji se čarobno prolomio eterom te premoćno vladao radijskim postajama i music shopovima u 2005.g. Mariahino ponovno proživljavanje zlatnoga doba moramo nagraditi medaljom istoga materijala.
2.Kelly Clarkson se pronašla u pop-rock-u te s instantnim klasikom ''Since U been gone'' ušla u glazbenu povijest.Ona je prva prava zvijezda Američkog idola, reality show-a koji je također obilježio desetljeće…
3.Žezlom je zamahnula kraljica popa i dobila pravo na iskorištenje ABBA-ine pjesme.Vrlo je smišljeno (vizualno raznobojna, produkcijski skupa, slavljena u medijima) ponovno pridobila podanike te si osigurala prijestolje hitom ''Hung up''.
Hung up je pobudila disco maniju te se uvukla u klubove svih krajeva svijeta, i tako je plesni podij postao nova ispovjedonica…

2006.
Justin:''Sexy back''
Nelly Furtado:''Promiscuous girl''
Shakira:''Hips don't lie''

Image and video hosting by TinyPic
2006.
Seks se vratio na velika vrata. Justin se otvorio za S&M igrice(i'll let you whip me if I misbehave), Nelly postala promiskuitetna, Fergie dizala ''mostove'',Pussycat Dolls se raskopčale, Shakira reaktivirala bokove, Rihanna slala SOS signale…Nešto je manje sexy bila Christina sa svojim hitom ''Ain't no other man'',a čedno se držala i Beyonce u ''Irreplaceable'' (to the left,to the left)…
1.Sexy back je Justinov tvrđi odmak od standardnog pop-a.U njoj su ritam i beat nadjačali ono malo ljudskog vokala, koji je preostao nakon poliranja-robotiziranja u Timbalandovom studiju.Omjer Justinovog sexipila i synth-a kao da je nastao po mjerama zlatnoga reza jer je precizno pogođen hit.
2.Druga Timbalandova štićenica je Nelly Furtado->nekad folklorašica, a sada promiskuitetna žderačica muškaraca.Taj zaokret prema eksplicitnijem look-u je dobro prošao jer su ''Maneater'' i ''Promiscuous girl'' postali respektabilni hitovi,a mi se ne možemo odlučiti koji više zavređuje srebro…
3.Uspjeh pjesme ''Hips don't lie'' nas je iznenadio jer nam uopće nije vrištala Megahit!
Na stranu našu zatečenost, bilo je ljeto i pjesma je jednostavno eksplodirala…Shakirini bokovi su ponovno bili najpoželjniji na svijetu,a kako i ne bi bili kad su tako istiniti!

2007.
Rihanna:''Umbrella''
Leona lewis:''Bleeding love''
Avril Lavigne:''Girlfriend''

Image and video hosting by TinyPic
2007.
A ovo je bilo nedavno…Sjećamo se puno singlova iz 2007. pa nam je teško izdvojiti najbolje no o prvom mjestu nismo niti sekunde dvojili…
U 07. je bila prava grehota pokisnuti pored konstantnog podsjetnika na kišobrane (ela ela je odjekivalo svugdje-od tv-a, radija, moba, kompa…)Pamtimo ju i po odličnim singlovima Britney (''Gimme more'', ''Piece of me'') i Janet Jackson(''Feedback'' ) unatoč kojima comebackovi nisu uspjeli.Tu je i fantastična pjesma Fergie ''Big girls don't cry'', a i Pink je imala neke uzdanice koje su nam u magli…
1.Umbrella je briljantni uradak, lukave produkcije i nemilosrdne zaraznosti.Hit nad hitovima, niti jedna druga pjesma joj se u 2007. nije približila i komotno možemo reći da je glazbena 2007.=Umbrella.Kad je Rihanna bacila udicu u obliku ELA_ELA_E_E_E_E znala je da će upecati pola čovječanstva jer se nemoguće ne zakačiti.
2.Leona Lewis se nakon pobjede u X-factoru predstavila s kvalitetnim pop albumom na kojem se našla i ova super, uber, ultra, giga dobra ''Bleeding love''->njezina odskočna daska i viza za USA.Čak se ni najgadljivije osobe nisu grozile krvarenja te su pjevale ''keep keep bleeding''…
3.Avril Lavigne se prodala.Zamijenila je image buntovnice s onim plavušice iz susjedstva.
''Girlfriend'' je valjda ono što se prije par godina zaklinjala da nikad ne bi pjevala->dječja brojalica.Kako god; američka čirlidersica u nama je brzo prihvatila tu brojalicu i uživala (zamišljeni pomponi u rukama i uzvikujemo Hey Hey You You…)

2008.
1.Beyonce:''Single Ladies''
2.Katy Perry:''I kissed a girl''
3.Britney:''Womanizer''

Image and video hosting by TinyPic
2008.
Prošla godina je bila rodna. Pojavile su se dvije nove djevojke kojima se smiješi uspješna karijera->ljepuškasta Katy Perry (''Hot 'n' cold'') i multitalentirana Lady Gaga (''Just dance'').
Od singlova moramo još spomenuti zabavni ''So what'' od Pink, Kid Rockov ''All summer long'' i Coldplay-ev ''Viva la vida''.A sada ceremonija dodjele medalja…
1.Neprikosnovena pobjednica je Beyonce i njezin najutjecajniji hit ''Single ladies''.Najutjecajniji je jer su plesne korake iz pratećeg spota oponašali svi-od Jonas Brothersa preko Justina do OBAME (a sigurno ste i sami barem jednom zagrabili glavom i ukazali kažiprstom jedne ruke na prstenjak druge uz stih ''Put a ring on it!'').Pjesma o slobodnim damama( muškarac je samac a žena samica?) je genijalna ženska himna uz koju ide i nezapamćeno popularna koreografija.Zlato za zlatnu djevojku...
2.''I kissed a girl'' je ponovno aktualizirala istospolno ljubakanje (pop je odavno prihvatio kao mmm poljubac dvije djevojke no muška ljubav je i dalje odurna, ah ti dvostruki kriteriji). Katy Perry si je ovom kontraverzom osigurala dugovječno boravljenje na vrhu billboard-a.Razigrana i slatka pjesma, isto takva pjevačica, i zgoditak je tu…srebro u džepu…
3.Iz ponora je u 2008.(nakon samoubilačke epizode)uspjela izaći Britney te se napokon očistiti kako i priliči princezi pop-a.Za povratnički single je odabran Womanizer, repetativna pjesma koja iritira dok ju ne prihvatite, tad vam se tek otvore svi slojevi sirena i slogova(womanwomanizer oh womanizer U U U R).
Ženskarošima je odzvonilo a nama laknulo što je britney opet u igri, zaslužena bronca…

2009.
1.Lady gaga:''Poker face''
2.Black Eyed Peas:''Boom Boom pow''
3.Beyonce:''Halo''

Image and video hosting by TinyPic
2009.
Tekuća godina se primiče kraju pa je vrijeme za inventuru.
Lady Gaga (Poker face, Paparazzi, Love game, Bad romance) se uspjela nizom hitova prometnuti u zvijezdu godine.
Black Eyed Peas (Boom Boom pow, I gotta feeling, Meet me halfway) su zasjeli na vrh ljestvica i mjesecima blokirali druge potencijalne brojeve jedan.
Britney (Circus, 3) je naučila unovčiti cirkusiranje, Beyonce (Halo, Sweet dreams) nastavila kraljevati kao Queen B, Kelly Clarkson otpjevala izvrsnu ''My life woul suck without you'', Rihanna(Russian Roulette, Hard) naoštrila zvuk, Shakira (She Wolf)pokazala kandže, a Miley Cyrus (The Climb, Party in the USA) opasno približila pop kolegicama…A tu je i novitet->Kesha (Tik Tok)…
1.Poker Face je najpopularnije pjesma godine i učinili bi nepravdu da ju zakinemo za zlatne lovorike.Lady Gaga je u godini dana stekla enormnu slavu (što odjećom, što pimpekom,što glazbom) te bezbrižno ulazi u novo desetljeće u kojem će nastaviti rasti…Kad kažete poker face ustvari mislite P-P-P-Poker face i M-M-M-Ma->dotle mjere vam je isprala mozak da mucate.A sigurno ste se i u ovoj godini (kao u prošloj imitirajući Beyonce) igrali prstima te složili krug od palca i kažiprsta(slično onom koji označava nešto ukusno), a onda zavrtali šaku oko oka (ko Gaga na sličici iznad). LOL Mi priznajemo da jesmo…
2.Black Eyed Peas su sigurno svemirci koji svojom razvijenom tehnologijom mogu opčiniti mase i učiniti čuda s pjesmama tipa Boom Boom Pow i I gotta feeling.Mi se odupiremo vanzemaljskim utjecajima pa smo BEPovce svijesno pokrali tako što ''Where is the love'', ''Shut up'',''My Humps'', ''Hey mama'' nismo uvrstili na liste...Zato nam je bar ''Boom Boom pow'' srebrna (ni da smo ju pozlatili ne bi se iskupili za štetu nanesenu BEP)...
3.Beyonce je držala akcent na sebi kroz cijelu godinu WOW nastupima i dobrim odabirom singlova (prestrašni ''Video phone'' ko da se nije dogodio). No jedan single je bio bolji od svih drugih (iako ne toliko razvikan i popularan kao pokeraš i boom boom) Halo je naš moralni pobjednik; sigurni smo da će ova pjesma s godinama biti sve bolja i cjenjenija(možemo se kladiti da će se izvoditi u svim realityima u kojima se traže glazbene zvjezde)…

I to je to.
Sa suznim očima (malo sjete, malo umora) priveli smo pregled desteljeća kraju....(thx God da se ovo radi jednom u 10 g)
Radoznalo iščekujemo novu 2010. , a što će nam u njoj ponuditi superstarovi (skoro sva velika imena su najavila izlazak albuma) govorit ćemo u jednom od narednih postova...

| 22:08 | Komentiraj (14) | Print this! | #

petak, 11.12.2009.

RECENZIJA: Norah Jones ''Chasing pirates''

Norah Jones: Chasing pirates
kormilarenje Karibima u lovu na Jack Sparrow-ske komplekse
Ova pjesma se odlično uklapa u naš glazbeni neukus,a trebala je poslužiti za razbijanje uskogrudnosti.Norah Jones je zapravo uvijek prhko naginjala k alternativnosti, a razvodnjeni džez odgovara svima(pa tako i onima skučenih nazora kojima sve osim popa zvuči oporno).

Chasing pirates je melodična pjesma, psihotičnog sadržaja.
Upregnuli smo mozgove u pokušaju odgonetanja teksta pjesme i došli do ovih zaključaka:
1. pjesma treba ostati enigma jer je tako cool konceptualna
2. konfuznim stihovima se želi dočarati čudno tonjenje iz jave u san…
3. Norah zabrijava/umišlja uslijed pretjeranog analiziranja dečkovih poruka (ili smo to mi? :S)
4. engleski jezik bi nam trebao biti materinji da bismo razumjeli sve finese korištenih idioma, fraza i metafora.
Intrigantne lyrics:
My mind's racing from chasing pirates
->e pa i mi smo mozgove gonili na utrku s gusarima kako bi shvatili no nismo…
(samo smo zaradili upalu čeonih mišića mršteći se u pokušaju spoznaje)
smutljiv
Googlajući smo otkrili da je fora u tome što su pirati neuhvatljivi pa je to nešto tipa->staviti zecu soli na rep…
Well the man in there swings,
While the silliest things floppin around in my brain

->zamišljajući čovjeka-njihalo smo se malo hipnotizirali @_@
And I try not to dream but
Them posible schemes,
Swim around wanna draw me in synch.

->sanjarenje odvlači u svoj svijet fantazija

Nesuvisle riječi učine pjesmu neobičnom i diferenciraju od uobičajenog pop-a no samo su mali segment cjelokupnog doživljaja koji je zapravo običan.
Ocjena:3/5
Image and video hosting by TinyPic

| 14:34 | Komentiraj (10) | Print this! | #

četvrtak, 10.12.2009.

RECENZIJA:Alicia keys ''Doesn't mean anything''

Alicia Keys: Doesn't mean anything
Dosanjala je snove no sama ne može uživati u njima…
Sljedbenika smo već recenzirali, a sada se vraćamo na prvi single s friškog albuma ''Element of Freedom''.Svi dosadašnji Alicia-ni albumi su bili komercijalno uspješni, a hoće li i ovaj biti najprodavaniji te njezin četvrti uzastopni broj jedan doznat ćemo uskoro...
Image and video hosting by TinyPic
''Doesn't mean anything'' je prosvijećena balada u kojoj Alicia-in glas klizi preko piana. A klavirski podmetač ju je i učinio svjetski prepoznatljivom pjevačicom (svima zvoni padajuća pjesma pri spomenu njenog imena).
Uspjeh, novac i slava ne znače ništa bez voljene osobe.( tako nekako bi išao sinopsis pjesme).Osim sladunjavih riječi i Alicia-in soul vokal je omekšan POP sladi(ne nazire se više kruta, muškobanjasta Alicia koju su redovito svrstavali na liste najNEženstvenijih zvijezda).
Iz lyrics izdvajamo:
Rather be a poor woman living on the street ,
No food to eat,
Cause i don't want no pie
If i have to cry

->bila bi i gladna beskućnica samo da je uz ljubav svog života (bljuv, bljuv), a tko uostalom može plakati pored pite (zar ti američki kolači ne potiču lučenje hormona sreće ko ovi naši? :/)

Baladica u kojoj milijunašica pjeva o beznačajnosti novca, jer ju dragi napušta, je pomalo smiješna pošto obezvrjeđivanje $ ne možemo shvatiti u ovim recesijskim vremenima :P.
OCJENA:3/5
Image and video hosting by TinyPic
Nepotrebni PS:
Misleći da se Alicia-in novi album zove ''Element of nature'', učinilo nam se zgodno usporediti njena četiri albuma s 4 elementa prirode. Tako je prvi ''Songs in a minor''ispao vatra (ognjeni prodor s vječno plamtećom Fallin ), drugi ''The diary of Alicia Keys''bi bio voda ( ''U Don't know my name'' plavi sve; i svakoga ostavlja u žeđi za ponovnim ispijanjem), treći ''As I am'' zemlja(podrhtavanje tla osjetimo i danas slušajući plodnu ''No one'' ), a novi, 4. ''Element of nature/freedom'' je zrak( prozračni hitići još nisu u punom zamahu no ''Empire state of mind'' je kovitlac koji načinje tornado)…Kako je ime albuma- element slobode,a ne prirode, propala nam je početna inspiracija pa smo morali vinuti bijelu zastavu (s natpisom libertas) i predati se L.(Ovo je dodatak koji smo postali da nam trud ne propadne, a prije post scriptuma je preinačena recenzija :P.)

već recenzirano od ovog izvođača>>>
Alicia Keys:
''Try Sleeping with a broken heart''

Image and video hosting by TinyPic

| 14:26 | Komentiraj (7) | Print this! | #

subota, 05.12.2009.

RECENZIJA:Lily Allen ''Who'd have known''

Lily Allen:''Who'd have known''
Tko bi znao da ćemo se primiti na sladunjavost
Uplašeni da bi na ovo mogla biti posljednja prilika za recenziranje Lily-ine pjesme, bacili smo se na posao…Naime ona je objavila povlačenje (na godinu-dvije) sa scene kako bi se posvetila osnivanju vlastite izdavačke kuće i modi… :/ Nadamo se njenom predomišljaju, a u međuvremenu pišemo review 5. singla sa albuma ''It's not me, it's you''.
Image and video hosting by TinyPic
Nježni Lilyin vokal odlično dočarava slatko iznenađenje nastalo pri prerastanju prijateljskih osjećaja u ljubavne. Pjesma je toliko fina da može zamijeniti medenjak što ju čini uklopivom u toplinu blagdanskog ugođaja. No da ne bude sve bas cukreno, pjesma nije skroz izvorna tj. U njoj je interpolirana Take Thate-ova ''Shine''. Lyrics opisuju najjednostavnije situacije iz života (razgovor o vremenu, glednje tv-a, izležavanje na krevetu..skoz banalno) te tako dodatno približavaju pjesmu običnom slušatelju.
Best parts:
And even though it's moving forward
There's just the right amount of awkward
And today you accidentally
Called me baby

-> :heart: točna doza čudnovatosti i spontanosti za rođenje ljubavi

Are you mine?
Are you mine?
Cause I stay here all the time
Watching telly, drinking wine
Who'da known, who'da known
When you flash up on my phone
I'd no longer feel alone
No longer feel alone

->refren djeluje tako domaće iako je posuđen

You put your arm around my shoulder
It was as if the room got colder
We moved closer in together
And started talking bout the weather

->e sad smo željni zagrljaja…

Ovakve, ljepljive balade, nisu za svačije uho no eto u 12. mjesecu se lako unosimo u romantiku i uživamo u svakoj sekundi corny pjesmice…
Ocjena:3.5/5
Image and video hosting by TinyPic

| 10:56 | Komentiraj (2) | Print this! | #

petak, 04.12.2009.

NADOLAZEĆE RECENZIJE....

napomena:recenzije će biti objavljene odvojeno,
na različite datume, radi lakšeg linkanja

USKORO...
Alicia Keys:''Doesn't mean anything''
Image and video hosting by TinyPic

Norah Jones:''Chasing pirates''
Image and video hosting by TinyPic

Black Eyed Peas:''Imma Be''
Image and video hosting by TinyPic

| 13:50 | Komentiraj (13) | Print this! | #

RECENZIJE: Timbalandova 3 singla s ''Shock Value II''

3 u 1 plus size review
Timbaland se je još s prošlim albumom promaknuo iz producenta u centralnu ulogu pjevača, a sada izdaje njegov svojevrsni nastavak-> ''Shock Value II''. Pored silnoga utjecaja u glazbenoj industriji , Timbalandovo ime ipak ne može prodati glazbu(vjerojatno taj image glazbenog mogula/mafijaša odbija širu publiku) pa je ovo album kolaboracija…
A popis suradnika/prijatelja koji su ''featured'' je doista impresivan: Justin, Miley, Katy, Nelly Furtado, Jojo, One republic…
No nema tog imena koje bi spasilo ovaj bezidejan album(amorfne pjesme sličnog (timbo) zvuka)

Image and video hosting by TinyPic

Timbaland feat Soshy & Nelly Furtado:''Morning after dark''

Go Timbo!
A što reći…Ponestalo nam je komentara jer je pjesma nikakva…da je barem loša…ovako spada u onu neopredijeljenu neutralnu osrednjost.Možda ne bi bila tako uprosječena da su Soshy(novo lice) i Nelly Furtado više iskorištene…
+Spot je čak običniji od pjesme jer su pored Twilight-a/True Blood-a/Vampire Diaries-a vampiri normalna svakodnevica :/
Ocjena:2.5/5
Image and video hosting by TinyPic

Timbaland feat Justin Timberlake: ''Carry out''
Suradnja nije urodila plodom, isplakasmo rijeku...
Drugi single sa gostom, za privlačenje kupaca, Justinom.
Ova pjesma je manje malaksala od ''Morning after dark'' jer posjeduje živost u iritirajućoj podlozi koja podsjeća na zveckanje zvona (onog privezanog za kravin vrat da pastir lako pronađe čuvanu stoku) ili caktanje bešteka(usporedba s priborom je u duhu pjesme jer se u njoj Timber I Timbo žele nahraniti desertnom konobaricom).
Best part:
Cause is me, you, you, me, me, you all night
Have it your way, foreplay
Before I feed your appetite

->guba
Ocjena.2.5/5
Image and video hosting by TinyPic

Timbaland feat Katy Perry :''If we (ever) meet again''

najlakša za usvojiti
Pjesma odabrana za treći single koji će se tek za par mjeseci zavrtjeti nakon što ''Morning after dark'' i ''Carry out'' iscuri vrijeme.
Priznajemo da smo i krenuli u recenziranje timbalandovih uradaka samo da dođemo do ove pjesme, koja nas je osvojila na prvu.
Blago je producirana za timbalandove pojmove, tek poneki kreket i vrludanje synth-a, vokali su čisti i neodbojni.Prelijepa Katy drži dobru polovicu pjesme što je odlično jer osvježava i magnetizira tinejdžere.
Best part:
I'll never be the same if we ever meet agaian
Ooohhh wont you get awaaay if we ever meet again
This we goo got mee sooo kiss me soo ohh
Hold me tight, never let me go
Ill never be the same if we ever meet again

->zarazan refren
Pjesma u kojoj Timbo (skoro)ne repa , a Katy zvuči neodoljivo(ko i uvijek) bi mogla biti pogođena proljetnica 2010. jer je baš entuzijastična, vedra što odgovara buđenju nakon zimskog utiha.
Ocjena:4/5
Image and video hosting by TinyPic

| 00:37 | Komentiraj (4) | Print this! | #

srijeda, 02.12.2009.

RECENZIJE: Leona Lewis ''I got you'' i Pixie Lott ''Cry me out''

Leona Lewis:''I got you''
od ovoga nema boljeg na Leoninom zadnjem cd-u
Kritika je odbacila novi album, a da isto ne učini i publika; nude joj se dva najsigurnija singla (''Outta my head'' za Europu, a ''I got you'' za SAD).Sumnjamo da će to značajnije poboljšati prodaju jer su već svi manje-više načuli da su te pjesme jedine vrijedne kupnje pa će ih pribaviti zasebno a ne u kompletu uspavljujućih balada zvanom ''Echo''.
''I got you'' ipak nije pjesma od koje bi vam se zijevalo, nego je vrlo dobro pop ostvarenje.
Pjesma dostojna opsega Leoninog vokala, sofisticirano aranžirana no ne pretenciozno nego zabavno za pop hit. Iza njezinog potencijala stoje pripadnici švedske škole: Max Martin kao tekstopisac, a Arnthor Birgisson producent…
Best parts:
A place to crash, I got you
No need to ask, I got you
Just get on the phone, I got you

->već u prvim stihovima staloženi glas nam doprema bit pjesme…razumijevanje i shvaćanje na višem nivou
Go ahead and say goodbye, I'll be all right
Go ahead and make me cry, I'll be all right
And when you need a place to run to
For better or worse, I got you

->ugođaj refrena potpuno različit od ostatka pjesme, brz je i silovit što odgovara tekstu samopomoći(kuži ga i zna što ju čeka, prekid će lako podnjeti)

Biti će zanimljivo pratiti putanju ove pjesme na ljestvicama sljedeće godine jer je pjesma dobra no Leona je (čini nam se) izgubila svoj moment (trenutak kada je bila sjajna nova zvjezdica, pobjednica X factora, broj jedan na obje strane Atlantika...).
Istančani glas, kvalitetna produkcija, lijepe riječi…čini se da ništa ne ne dostaje?…e pa nama fali onog celebrity/scandal/seks/reality/personality/gossip potiska koji bi Leonu(a time i pjesmu) stavio u žižu showbizz-a.
ocjena:4/5
Image and video hosting by TinyPic
već recenzirano od ovoga izvođača>>>
Leona Lewis:''Happy''
''Outta my head''
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic


Pixie Lott: ''Cry me out''

da li je vas netko nekada trebao isuziti? e pa nju je...
Nova britanska IT-djevojka odabire baladu za svoj treći single što znači da će uspinjanje na vrh ljestvica trajati duže nego kod prva dva singla (instnat brojevi jedan u UK) jer balade sporije dopiru do publike…
Pixie umije svojim pjevanjem dati duh nekoj pjesmi pa je tako i ovu baladu ,standardiziranih karakteristika, učinila zanimljivom. Njezin baršunasti glas produbljuje sjetu, ali i donosi potrebnu toplinu pjesmi koja ju čini ugodnom, a ne pretjerano tugaljivom.
Podsjetnik na njenu starost (mladost/19 joj godina tek) se aktivira samo kada prelazi preko djetinjastih stihova pa pjeva:
I got your emails
You just don't get females

+
Mate, you're too late
And you weren't worth the wait

->komična rima

Pixie nastavlja graditi karijeru i vuče sve prave poteze…taktizira sa singlovima…2 smasha (''Mama do'' i ''Boys and girls'') pa laganica da odmori publiku a onda ponovo napadne s ''Turn it up''…uvlači se u kompjuterske igrice (sims 3)…
:ne zna kak zaokružiti recenziju:
ocjen:3/5
Image and video hosting by TinyPic
već recenzirano od ovoga izvođača>>>
Pixie Lott:
''Boys and Girls''

Image and video hosting by TinyPic

| 12:24 | Komentiraj (7) | Print this! | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

© popopolis - Design touch by: 3M

< prosinac, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Siječanj 2013 (1)
Studeni 2012 (1)
Rujan 2012 (1)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (1)
Ožujak 2012 (2)
Siječanj 2012 (1)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Rujan 2011 (1)
Kolovoz 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (1)
Svibanj 2011 (2)
Travanj 2011 (2)
Ožujak 2011 (2)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (2)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (2)
Rujan 2010 (3)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (3)
Svibanj 2010 (3)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (4)
Veljača 2010 (6)
Siječanj 2010 (9)
Prosinac 2009 (10)
Studeni 2009 (9)
Listopad 2009 (13)
Rujan 2009 (2)


Komentari On/Off

LOGO I TRAŽILICA
Loading

__
PRETHODNO RECENZIRANO:
ABECEDNIM REDOM
(clickable)

A
Alexandra Burke-'The Silence'
Alexandra Burke:
''All night long''
Alexandra Burke:
''Start without you''

Alexandra Burke:
''Bad boys''

Alexandra Burke:
''Broken Heels''


Alicia Keys & Beyonce:
''Put it in a love song''

Alicia Keys:
''Doesn't mean anything''

Alicia Keys:
''Try Sleeping with a broken heart''


Avril Lavigne:
''Alice(underground)''


B
Benny Benassi:
''Spaceship''


Boa:
''Energetic''
''I Did it for love''
''Eat you up''


Beyonce i Lady Gaga:
''Video Phone''

Beyonce Knowles:
''Sweet Dreams''
''Halo''


Black Eyed Peas-'The time(The dirty beat)'

Black Eyed Peas
''Imma be''
''Rock that body''

Black Eyed Peas:
''meet me halfway''
''i gotta feeling''
''boom boom pow''


B.o.B & Bruno Mars:
'Nothing on you'

B.o.B. & Hayley Williams:
''Airplanes''


Britney Spears:
''3''


Bruno Mars-'Just the way you are'

C
Cee Lo Green-'F__ck you'

Cheryl Cole-'The flood'
Cheryl Cole-
'Promise this'

Cheryl Cole:
''Parachute''

Cheryl Cole:
''Fight for this love''
''Three words''


Ciara:
''Gimme that''

Ciara:
''Ride''


Chris Brown:
''Crawl''
''I can transforma ya''


Christina Aguilera:
''You lost me''

Christina Aguilera &
Nicki Minaj:
''Woohoo''

Christina Aguliera:
''Not myself tonight''


D
David Guetta & Kid Cudi:
''Memories''

David Guetta & Rihanna:'Who's that chick'

Dj Tiesto & Furtado:
''Who wants to be alone''


Duffy-'Well, well, well'


E
Eminem & Rihanna :
''Love the way you lie''

Eminem:
''Not afraid''


Enrique Iglesias & Pitbull:
''I like it''
Enrique Iglesias & Usher:
''Dirty dancer''


F
Far East Movement, The Cataracs & Dev-'Like a G6'
Flo Rida:
''Club can't handle me''


Franka Batelić:
''Moje najdraže''


G
Goldfrapp:
''Rocket''


Girlicious:
''Over you''


H
Heidi Montag:
''Fanatic''


Hrvatska traži zvijezdu:
''Vjerujem u snove''


I
Ivana Kindl:
''Nisi sam''


J
Janet Jackson:
''Make me''

Janet Jackson:
''Nothing''
''Heartbeat''


Jennifer Lopez:
''Everybody's girl''

Jennifer Lopez:
''Louboutins''


Jenifer Lopez:
''Fresh out the oven''


Jojo-
'In the dark'


Jordin Sparks:
''SOS(let the music play)''
''battlefield''


Justin Bieber & Usher:
''Somebody to love''


K
Kanye West:
''Power''

Kat DeLuna:
''Push push''


Katy Perry:
''Firework''

Katy Perry:
''Teenage dream''

Katy Perry:
''California gurls''


Kelis:
''4th of July (fireworks)''

Kelis:
''Acapella''


Kelly Clarkson
''Already gone''


Kelly Rowland:
''Forever and a day''

Kelly Rowland:
''Grown (ass) woman''
Kelly Rowland:
''Rose colored glasses''

Kelly Rowland:
''Comander''


Keri Hilson:
''i like''


Kesha-'We R who we R'
Kesha:
''Take it off''

Kesha:
''Your love is my drug''

Kesha:
''Backstabber''

Kesha:
''Blah Blah Blah''

Ke$ha:
''Tik Tok''


Kim Verson:
''Nevidljivo blago''


Kylie-'Better than today'

Kylie Minogue:
''Get outta my way''

Kylie Minogue:
''All the lovers''


L
Lady Antebellum:
''Need you now''


Lady Gaga:
''Alejandro''

Lady Gaga i Beyonce:
''Telephone''

Lady Gaga:
''Bad romance''


Lana Jurčević:
''Kopija''


Lena( ESC 2010. winner):
''Satellite''


Leona Lewis:
''I see you'' (iz filma ''Avatar'')

Leona Lewis:
''I got you''

''Outta my head''
Leona Lewis:''Happy''

Lily Allen:
''Who'd have known''


M
Madonna:
''Celebration''
''Revolver''


Magazin:
''Sijamski blizanci''


Mariah Carey-'Oh santa'
Mariah Carey:
''Angels cry''
''Up out my face''

Mariah Carey:
''H.A.T.E.U.''

Mariah Carey:
''Obsessed''
''I want to know what love is''


Marina & Diamonds:
''Hollywood''


Mary J Blige:
''I am''


M.I.A.:
''XXXO''

M.I.A.:
''Born free''


Michael Jackson & Akon-'Hold my hand'
Michael jackson:
''This is it''


Miley Cyrus:
''Two more lonely people''

Miley Cyrus:
''Liberty walk''

Miley Cyrus:
''Can't be tamed''

Miley Cyrus:
''Party in the USA''


N
Nadine Coyle-
'Insatiable'


Natali Dizdar:
''Mjesecu je dosadno''


Nelly Furtado-'Night is young'


Nelly-
'Just a dream'


Nicole Scherzinger-'Poison'

Norah Jones:
''Chasing pirates''


O

P
Paradiso girls:
''Patron tequila''

Paradiso girls:
''Who's my bitch''


Pink-'Raise your glass'
P!nk:
''Funhouse''


Pixie Lott:
''Cry me out''

Pixie Lott:
''Boys and Girls''


R
Ricky Martin & Joss Stone-'The best thing about me is you'

Rihanna:'S&M'
Rihanna & Drake-'What's my name'
Rihanna-
'Only girl (in the world)'

Rihanna:
''Te amo''

Rihanna:
''Rockstar 101''

Rihanna:
''Rude boy''

Rihanna:
''Hard''

Rihanna:
''Wait your turn''

Rihanna:
''Russian Roulette''


Robbie Williams:
''Bodies''


Robyn-'Indestructible'
Robyn:
''Dancing on my own''

Robyn:
''Hang with me''


S
Sarah Connor:
''Cold as ice''


Selena Gomez-
'A year without rain'

Selena Gomez:
''Round and round''

Selena Gomez:
''Naturally''


Severina:
''Lola''


Shakira-
'Loca'

Shakira:''Gypsy''
Shakira:
''Did it again''
''She wolf''

Shakira:
''Give it up to me''


Shontelle:
''Perfect nightmare''

Shontelle:
''Impossible''

Shontelle:
''Licky''


Sia:
''Clap your hands''


Sky Ferreira:
''One''


Sophie Ellis Bextor:
''Bittersweet''


Sugababes:
''Wear my kiss''

Sugababes:
''Get sexy''
''About a girl''


T
Taio Cruz & Kylie-'Higher'
Taio Cruz-
'Dynamite'



Take That-'The Flood'


The Saturdays:
''Higher''

The Saturdays:
''Missing you''

The Saturdays:
''Forever is over''

The Saturdays:
''Ego''
''Wordshaker''


Taylor Swift-'Back to December'

Taylor Swift:
''Mine''

Taylor Swift:
''Today was a fairytale''

Taylor Swift:
''Fearless''


Timbaland feat
Nelly,SoShy,
Justin ili Katy:
''Morning after dark''
''Carry out''
''If we ever meet again''


The ting tings:
''Hands''


U
Uffie:
''SUV ADD''


Usher & Pitbull:
''Dj got us falling in love''

Usher:
''OMG''


W
Whitney Houston:
''I look to you''
''Million dollar bill''

OPIS BLOGA I FACEBOOK

MUSIC REVIEWS
POP
SINGLES ONLY
(recenzije spuštene na razinu trača; neozbiljan, populistički pristup)

POPopolis | Promote Your Page Too

Twitter:@POPopolis

TOP LISTA:

MARCH 2012.:
1. Goyte & Kimbra-
'Somebody that I used to know'

2 Lana Del Rey-
'Video games'

3.. Katy Perry-
'Part of me'

4. Fun. & Janelle Monáe-
'We Are Young'

5. Flo Rida & Sia-
'Wild ones'


FEBRUARY 2012.:
1. Michel Teló-
'Ai Se Eu Te Pego'

2. Katy Perry-
'Part of me'

3.Kelly Clarkson-
'What doesn't kill you'

4. Rihanna & Calvin Harris-
'We found love'

5. David Guetta & Usher-
Without You


JANUARY 2012.:
1. Michel Teló-
'Ai Se Eu Te Pego'

2. Rihanna & Calvin Harris-
'We found love''

3.Kelly Clarkson-
'What doesn't kill you'

4. Jessie J-'Domino'
5. David Guetta & Sia-
'Titanium'


2011._YEAR END CHART:
1. Adele-
'Rolling in the deep'

2. Britney Spears-
'Till the world ends'

3.Nicki Minaj-
'Superbass'

4. Beyonce-'Countdown'
5. Chris Brown & co.-
'Look at me now'


DECEMBER 2011.:
1. Flo Rida-
'Good feeling'

2. Rihanna & Calvin Harris-
'We found love'

3. Katy Perry-
'The One That Got Away'

4.Pitbull & Chris Brown-
'International Love'

5.Jay Z & Kanye West-
'Ni**as in Paris'


NOVEMBER 2011.:
1. Rihanna & Calvin Harris-
'We found love'

2. Adele-
'Someone like you'

3.David Guetta & Usher-
'Without you'

4. LMFAO-
'Sexy and I know it'

5. Kelly Clarkson-
'Mr. Know it all'


SEPTEMBER 2011.:
1. Maroon 5 &
Christina Aguliera-
'Moves like Jagger'

2. Adele-
'Someone like you'/'Set fire to the rain'

3.Coldplay-
'Every teardrop is a waterfall'

4. The Wanted-
'Glad you came'

5. Leona Lewis & Avicii-
'Collide'


AUGUST 2011.:
|summer anthems|
1. Alexandra Stan-
'Mr. Saxobeat'

2.David Guetta, Taio Cruz
& Ludacris-'Little bad girl'

3. Sak Noel-
'Loca People'

4. Calvin Harris &
Kelis-'Bounce'

5. DJ Fresh &
Sian Evans-'Louder'


JULY 2011.:
1. LMFAO-'Party Rock Anthem'
2. Katy Perry-
'Last friday night'

3. Beyonce-
'Best thing i never had'

4. Nicki Minaj-
'Superbass'

5. Britney Spears-
'I wanna go'


JUNE 2011.:
1. Pitbull, Afrojack,
Ne-Yo & Nayer-
'Give me everything'

2. LMFAO-'Party Rock Anthem'
3. Adele-
'Set fire to the rain'

4. Lady Gaga-
'The edge of glory'

5. Bruno Mars-'The Lazy Song'

MAY 2011.:
1. David Guetta, Flo Rida &
Nicki Minaj-'Where them girls at'

2. Bruno Mars-'The lazy song'
3. LMFAO-'Party Rock Anthem'
4. Britney Spears-
'Till the world ends'

5. Lady Gaga-
'Judas'


APRIL 2011.:
1. Jennifer Lopez-
'On the floor'

2. Katy Perry-'ET'
3. Adele-'Someone like you'
4. Britney Spears-
'Till the world ends'

5. Lady Gaga-
'Born this way'


MARCH 2011.:
1. Lady Gaga-
'Born this way'

2. Jennifer Lopez-
'On the floor'

3. Rihanna-'S&M'
4. Britney Spears-
'Till the world ends'

5. Avril Lavigne-'What the hell'

FEBRUARY 2011.:
1. Britney Spears-
'Hold it against me'

2. Adele-
'Rolling in the deep'

3. Avril Lavigne-
'What the hell'

4. Jessie J-
'Do it like a dude'

5. Rihanna-'S&M'

JANUARY 2011.:
1.Adele-'Rolling in the deep'
2.Bruno Mars-'Grenade'
3.Pink-'Raise your glass'
4. Katy Perry-'Firework'
5. Rihanna-'What's my name'/
Who's that chick'


PROSINAC 2010.:
1.Bruno Mars-'Grenade'
2.Rihanna-'What's my name'/
Who's that chick'

3.Ce Loo Green-'F**k you'
4. Pink-'Raise your glass'
5. Katy Perry-'Firework'

STUDENI 2010.:
1.Rihanna-'Only girl (in the world)'
2.Cee Lo Green-'F**k you'
3.Bruno Mars-'Grenade'
4. Katy Perry-'Firework'
5. Kesha-'We R who we R'

LISTOPAD 2010.:
1.Kesha-'We R who we R'
2.Rihanna-'Only girl'
3.Bruno Mars-
'Just the way you are'

4. Katy Perry-'Firework'
5. Far East Movement, Cataracs& Dev-
'Like a G6'


RUJAN 2010.:
(back 2 school)
1.Bruno Mars-'Just the way you are'
2.Usher-'DJ got us fallin in love'
3.Kesha-'Take it off'
4. Alexandra Burke-
'Start without you'

5. Eminem & Rihanna-
'Love the way you lie'


KOLOVOZ 2010.:
(summer anthems)
1.Taio Cruz:''Dynamite''
2.Katy Perry:
''California gurls/Teenage dream''

3. David Guetta, Fergie, LMFAO & Chris Willis:
''Getting over You''

4. Yolanda Be Cool &
D Cup: ''We No Speak Americano''

5. Enrigue & Pitbull:
''I like it''


SRPANJ 2010.:
1.Eminem & Rihanna:
''Love the way you lie''

2.B.O.B. & Hayley Williams:
''Airplanes''

3. Enrigue & Pitbull:
''I like it''

4. Katy Perry: ''California gurls''
5. Kylie: ''All the lovers''

tematska top lista
S. Africa 2010.:
1.K'naan: ''Wavin flag''
2.Kelly Rowland:
''Everyway you go''

3. Shakira:''Waka Waka (Time for Africa)''
4. R. Kelly: ''Sound of victory''
5. Vuvuzele: ''Ušne bušotine''

LIPANJ 2010.:
(Summertime, and the living is easy)
1. Katy Perry: ''California gurls''
2.Usher:''OMG''
3.Kylie:''All the lovers''
4. Lady Gaga:''Alejandro''
5.Lena:''Satellite''

SVIBANJ 2010.:

(Napipavamo ljetni hit)
1. Katy Perry:''California gurls''
2.Eminem:''Not afraid''
3. Kelly Rowland:''Commander''
4. Miley Cyrus:''Can't be tamed''
5.Rihanna:''Te amo''

TRAVANJ 2010.:

(Xtina preuzima proljeće)
1.Christina Aguilera:''Not myself tonight''
2.Sophie Ellis Bextor:''Bittersweet''
3. Nicki Minaj: ''Massive attack''
4. Lady Gaga & Beyonce:''Telephone''
5.Girlicious:''Maniac''

OŽUJAK 2010.:
1.Rihanna:''Rude boy''
2.Lady Gaga & Beyonce:''Telephone''

3.David Guetta & Kid Cudi ''Memories''
4.Cheryl Cole:''Parachute''
5.Justin Bieber:''Baby''

VELJAČA 2010.:
(veljača prevrtača: 5 new entries)
1.Goldfrapp:''Rocket''
2.Marina & Diamonds:''Hollywood''
3.Timbaland & Katy Perry:''If we ever meet again''
4.Avril lavigne:'' Alice(Underground)''
5.Selena Gomez:''Naturally''

SIJEČANJ 2010.:
1.Lady Gaga:''Bad romance''
2.Kesha:''Tik tok''
3.Rihanna:''Rude boy''
4.Cheryl Cole:''Three words''
5.Joe Mcelderry:''The climb''





PROSINAC 2009.:
1.Kesha: ''Tik tok''
2. Lady Gaga:''Bad romance''
3.Britney:''3''
4.Rihanna:''Hard/Russian Roulette''
5.Leona Lewis:''Outta my head''

STUDENI 2009.:
1.Britney Spears:''3''
2.Cheryl Cole:''Fight for this love''
3.Lady Gaga:''Bad romance''
4.Ke$ha:''Tik tok''
5.Rihanna:''Russian Roulette''

LISTOPAD 2009.:
1.SHAKIRA: SHE WOLF
2.MARIAH CAREY: I WANT TO KNOW WHAT LOVE IS/OBSESSED
3.MILEY CYRUS:PARTY IN THE USA
4.BEYONCE:SWEET DREAMS
5.KESHA: TIK TOK

RUJAN 2009.:
1.Miley Cyrus: Party in the USA
2.Cascada: Evacuate the dancefloor
3.Shakira: Loba/ She wolf
4.Sugababes: Get sexy
5.Alexandra Burke: Bad boys
.

TOP5 LJETNIH HITOVA
SPAIN, SUMMER 2009.
1.David Guetta ft Kelly Rowland: When love takes over
2.Black eyed peas: I gotta feeling
3.Pitbull: I know you want me
4.Dizzy Rascal: Holiday
5.Madonna: Celebration

Brojač posjeta:
website-hit-counters.com
Provided by website-hit-counters.com site.




tim PLH :
rezove pišu...
beyaki
(za fierce izvođačice)
gagaphrodite
(za one na prijelazu->RNBish)
grandonna

(za ozbiljnije)

art staff...
he wolf
(za design&usklađivanje)
blanket
(za skice, manage it all)

PR...
britard
(za komanje, dorade, dopune...)
LINKOVI:
FAVORITE BLOGOVI:
muzikologija
(majka svih recenzija)
musicsunrise
(tata mata muzičkog zanata)
glazbenaraznolikost
(naj komentator a odnedavno i bloger)
pop manija(k)
popmusic
ehot50
(listonoša s dugogodišnjim iskustvom)
IZVORI:
Toya's world
That Grape Juice
popjustice
jonalisblog
theprophetblog
flopofthepops
ohnotheydidnt
Blog.hr
Blog servis