četvrtak, 24.06.2010.

MINI REVIEWS: Eminem & Rihanna, Christina Aguilera, Selena Gomez, Miley Cyrus, Justin Bieber

skupilo se par novih pjesama pa se valja latiti posla...

HIT ALERT:
Eminem & Rihanna : ''Love the way you lie''
Uživanje u trpljenju patološkog lašca.
Eminemov novi album ''Recovery'' je prodan u više od 1 000 000 primjeraka prvoga tjedna opticaja (to može samo on i SuBo), a takav uspjeh treba pratiti i veliki hit single što bi mogao biti baš ovaj duet s Rihannom.
Image and video hosting by TinyPic
Kada se vežu POP i rap nastaje kombinacija koja je komercijalno potentna ali često usiljena. To ovdje nije slučaj jer dva žanra nisu sljubljena nego samo grubo spojena, tako da su Eminemove strofe jasno raščlanjene od Rihanninog refrena bez ikakvog pokušaja međusobnog uplitanja (vjerojatno se njih dvoje nisu ni sreli u studiju nego odvojeno snimali svaki svoj dio). Takvo bilateralno ignoriranje funkcionira zato što Em & Riri utjelovljuju dvoje sukobljenih, izlaganih ljubavnika pred razlazom.
Best part:
Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear my cry
Well that's alright because I love the way you lie

-> pripjev s Rihanninim finim, glatkim vokalom u kojem je senzitivnost čulnija od arogancije (prezentirane na njenim nedavnim pjesmama)…

Pjesma koja se svojom jednostavnošću polako profilira u svjetski hit, s taman dovoljno mračnih, mazohističkih trenutaka za jing jang ravnotežu zabave i ozbiljnosti.
Ocjena.-4/5

Novi krug litanija za Floptinu:

Christina Aguilera:''You lost me''
Višekratna umilnost
Nakon dugog i štetnog previranja, napokon je odabrana pjesma koja će poslužiti kao drugi single s Christininog novog albuma ''Byeonic-a''.
Image and video hosting by TinyPic
''You lost me'' je ganutljiva laganica čija tragična esencija ne natiče dovoljno dramatično pa moćni vokalni vrhunac djeluje ničim izazvan. Nakon prve uspavljujuće polovice pjesme u kojoj se predugo podiže depresivna kulisa, slijedi eksplozija Christininog glasa koji je dojmljiv, ali nepamtljiv. Upravo taj nedostatak zaraznog refrena bi mogao usidriti pjesmu na dno top ljestvica. Možda nije problem konstituciji pjesme nego tekstu kojem nedostaju 3-4 efektno vezana stiha( koja već nakon 2. slušanja znate napamet), a ne samo dnevnik pretjerano tužne žene čiju je ljubav, povjerenje i samopouzdanje razorila partnerova nevjera.
Best part:
And we had magic
And this is tragic….

-> naprosto ljupko

Pjesma sporije ulazi u uho, ali željet ćete ju slušati jer je vrlo ugodna (malo dosadna, ali ima svojih čari).
Ocjena:3/5

DISNEY KUTAK:
Selena Gomez: ''Round and round''
Ljubavna vrtoglavica.
Najavni single drugog albuma mlade pjevačice Selene i njenog benda ''The scenes''.
Dok je pod paskom Disney-a, Selena mora biti jako marljiva te kvantitetom ne zaostajati za produktivnom Miley, zato drugi cd izbacuje ni godinu dana nakon prvoga.
Image and video hosting by TinyPic
Čini se da ubrzani tempo ipak ne uzima danak jer ''Round and round'' lako doseže letvicu koju su postavili Selenini prethodni singlovi (a nije tako niska). Ponovno je riječ o electro pop-u u kojem se ova mlada pjevačica odlično snalazi te uspijeva formirat vlastiti stil u krkljancu Gaginih sljedbenica. Pjesma se može svidjeti i nešto odraslijoj publici (ne samo nerazvijenim klinkama) jer je vokal zreo (lijepe boje, ali ograničen), a produkcija odlična s natruhama rocka. Strukturna matrica je genijalno riješena; pjevni prijelazi do refrena, neobičan refren s čvrstim beatom te pretposljednji recitirani dio iza kojega ponovno ide most s refrenom da zatvori krug.
Riječi pjesme su, priznajemo djetinjaste ali manje bitne jer je ovo ipak plesna, zabavna stvar. Selena se tako vrti u krug jer njezin simpatizer ne zna što hoće.
Super frenetičan vrtlog za osvježiti se u ove vruće ljetne dane, jedini je problem što kada vam se jednom zavrti u glavi, vrtnja lako ne prestaje…
Ocjena:-4/5

Miley Cyrus: ''Liberty walk''
Zatočenica svoje izdavačke kuće.
Miley nam drugim singlom ''Liberty walk'' ponavlja ono što nam je već rekla prvim singlom ''Can't be tamed'' sa istoimenog albuma; zanimljivo je da nas uvijek najmontiranije zvijezde uvjeravaju u svoju neograničenu slobodu.
Image and video hosting by TinyPic
Pjesma o življenju punim plućima je zagušena teškim ritmom i jeftinim synth dodatcima, pa je više teret nego ohrabrenje za trganje uzica i okova životnih restrikcija. Neobjašnjivo da aranžman zvuči tako drugorazredno jer je ipak riječ o zvijezdi s Disney-eve A liste.
Mileyin vokal gadno srasta s electro-pop produkcijom (drž' se ti dijete country-a i balada!), što loše kompjutersko deformiranje još ističe.
Ovo je zadnja pjesma u kojoj će Miley tupiti da je nezavisna krojačica svoje sreće, jer se uskoro povlači iz glazbene industrije, industrije koja ju prisiljava da pjeva ono što ne želi (put ka slobodi, zaista).
Ocjena:2/5

Justin Bieber & Usher: ''Somebody to love''
Gorivo za Bieber fever.
Usher i Bieber predstavljaju drugi single s albuma ''My world 2.0'' dječaka u usponu.
Image and video hosting by TinyPic
''Somebody to love'' se može opisati kao moderna pjesma, dizajnirana pod utjecajem suvremenog RnB-a i euro disca, a tu negdje u međuprostoru urbane i trash kulture najbolje stoji Bieberov kontinuum. Par plesnih koraka (naučenih od mentora), blago nakošene šiške (prepoznatljiva frizura) te krilati( još nemutirani) glasić tvore serum kojim će se svaka djevojčica dozirati bez obzira na to što Bieber pjevao.
Našli su mu i tekstopisca koji je sročio djevičansku pjesmu u kojoj Bieber cvili za ljubavi, upotpunjujući slatki imidž štenca (16 mu je god. tek, a tako romantičan).
Pjesma je odlična za klupski provod, ali u improviziranom diskaću neke devetogodišnjakinje s božićnim lampicama i (nedozvoljeno) pojačanim zvučnicima.
Ocjena:-3/5

K PLUS:
Kylie Minogue: ''Get outta my way''
(čekamo službenu potvrdu da je ovo 2. single s albuma ''Aphrodite'')
Image and video hosting by TinyPic

Ostali noviteti
Maroon 5: ''Misery''
Image and video hosting by TinyPic

DESNO DODANO>>>
S. Africa TOP 5
Image and video hosting by TinyPic

| 23:24 | Komentiraj (209) | Print this! | #

subota, 12.06.2010.

MINI REVIEWS: Alexandra Burke, Kelly Rowland, Rihanna, Kim Verson i dr.

KRATKE RECENZIJE:

Alexandra Burke: ''All night long''
Cjelonoćna zabava
Image and video hosting by TinyPic
3. single s prvoga albuma ''Overcome'' pobjednice britanskog X factora je plesna pjesma za prepuštanje ljetnom partiju dok bljeskovi reflektora prividno usporavaju vaše pokrete (baš kako pjesma i kaže).
Ocjena:3+/5

1+1 gratis
Alexandra Burke:''Start without you''
Rasplesani stampedo
Image and video hosting by TinyPic
Single namijenjen američkom tržištu kao dodatak na reizdanju albuma.
RedOne ga je producirao te s trunovima reggaea učinio poželjnim sezonskim hitom jer nas sa užarenog asfalta translatira na ugodne plaže Jamajke.
Ocjena:3/5


Kelly Rowland
Još nije 100% odlučeno koja će pjesma biti najavni single 3. albuma u SAD-u (Commander je za ostatak svijeta), ali pretpostavlja se da će ''Grown woman'' biti pušten na urbane radio postaje, dok je ''Rose colored glasses'' namijenjen POP radiju (a mi bi pak odabrali ''Shake them haters'').

Kelly Rowland:''Grown (ass) woman''
Chick fight!
Image and video hosting by TinyPic
Nakon niza plesnih pjesma, nešto ozbiljnijim R&B-om Kelly ustvrđuje svoju superiornost naspram dečkove bivše. Netrpeljivost prema djetinjem, nezrelom ponašanju odrasle žene je kroz tekst izrazio Ne-Yo, a pjesmu su producirali Stargate.
Ocjena:3+/5

1+1 gratis
Kelly Rowland:''Rose colored glasses''
Perceptivna varka.
Image and video hosting by TinyPic
Mid tempo pop pjesma o naizgled savršenom ljubavnom paru ispod čije se vanjštine krila patnja zlostavljane žene. Gadna narav njenog partnera se nije mogla lako prozreti kroz lažnu fasadu, zato ona svima poručuje da skinu ružičaste naočale i sagledaju pravo stanje stvari.
Pjesmu je producirao mega uspješan Dr.Luke (zagarantiran airplay), a odličan tekst o iskrivljavanju stvarnosti je napisala Ester Dean.
Ocjena:-4/5

Flo Rida: ''Club can't handle me''
Neizdrživ u zatvorenom prostoru
Image and video hosting by TinyPic
Vjerojatno više nikada neće ponoviti uspjeh ''Right round'', no vrijedi pokušavati sa principijelno sličnim pjesmama (rap+ženski vokal u refrenu+klupski beat).
Ugodan i pun Flo Ridin vokal stvara fluidne rep strofe koje glatko struje kroz Guettinu produkciju pa je pjesma lagani (a ljeti je sve light dobrodošlo) prilog ljetnom party-u.
Ocjena:3/5

Paradiso girls:''Who's my bitch''
Neisplativa prostitucija.
Image and video hosting by TinyPic
Drugi single nove ženske grupe je nastao pod autorskom palicom poznatog svjetskog producenta Fernanda Garibaya koji se usudio poslužiti glazbenom temom arije ''Habanera'' iz Bizetove opere ''Carmen'' za ovako ljigavu pjesmu (makar se Carmen kao komična i veristička zabavna opera ne treba shvaćati preozbiljno). Pod ovako bačenim svjetlom, članice benda izgledaju apsolutno neoriginalno, poput pojeftinjenih kopija Pussycat Dolls-ica i to još bez koreografije.
Ocjena.2/5

Sky Ferreira:''One''
Zapela na repeatu.
Image and video hosting by TinyPic
Zapravo ni ne znamo tko je ova cura, ali radi s vrhunskim producentima pa očekujemo da se prolomi estradnim nebom a la Kesha, Katy…Single ''17'' (davno preporučen) je za USA, a ''One'' (nedavno procurio) za UK.
Produkciju pjesme potpisuju veličanstveni Bloodshy & Avant, a oni su ispili zadnju kap života iz vokala mlade pjevačice da sebi stvore prostora za razne digitalne efekte koji vrludaju u pucketavom disco instrumentalu. Namjerna anemičnost vokala dobro kompletira
robotsku melodičnost pa pjesma infektivno kuca k'o švicarski sat.
Ocjena:3/5

Kim Verson: ''Nevidljivo blago''
'Ko je zvijezda? 'Ko je zvijezda? kim kim kim (malo k)
Image and video hosting by TinyPic
Kim je odnijela pobjedu u 2. sezoni show-a ''Hrvatska traži zvijezdu'' što joj osigurava snimanje singla, spota, albuma…Već nas je na prvoj audiciji zadivila pjevačkim umijećem, a kasnije to samo potvrđivala iz emisije u emisiju (sjećamo se bravurozne interpretacije ''Happy'', Leone Lewis) te uzastopnim, dobrim vokalnim izvedbama zaslužila pobjedu.
Ipak moramo reći da nam nedostaje X faktora kojim bi ova šesnaestogodišnjakinja privlačila pažnju i isijavala na nastupima (naša impresioniranost vokalom nije izdržala pa smo do kraja sve više uočavali bezbojnost i monotonost) zato smo već sad nezainteresirani za njezinu budućnost, a kim je naša zvijezda jedino kao biljka protiv nadutosti.
Image and video hosting by TinyPic
Autor prvoga singla je Ante Pecotić koji je za Kim pripremio upravo ono što treba za prihranjivanje tek isklijale karijere, raspojasanu baladu. Na prvo slušanje ćete odmah reći da je pjesma bezobrazno neoriginalna, da je mix nekih stranih stvari s patetičnim stihovima na hrvatskom jeziku. Možda ta sličnost nije loša jer vas podsjeća na stari sjaj pop diva kada su balade imale šanse za postati hit, a ne electro pop ili turbo folk.
I produkcija je po zapadnjačkim standardima, blago smišljene kaskade i harmonični prijelaz u glasniji pripjev sa dva čvrst stiha(stjera me u ludilo) i dva za mirenje atmosfere (otvorenih očiju) te vraćanje u tok sentiša; a na kraju efektan klišej zamrzavanja trenutka da sve bude točno kako piše u knjigama. Pohvalan aranžman, ali ne tako uzoran tekst koji nema nekoga smisla osim što se u njemu nižu fraze, redci iz jeftinog ljubića (onaj što se dobije gratis za plažu uz tabloid). Osim u umjetnu romantiku, neuvjerljiva je i priča o dugogodišnjoj ljubavi kada ju pjeva curica koja još nije iskusila ni prvi poljubac…Neka vas ne zavara potišteni ton recenzije jer nam se čini da Kimin potencijal nije dovoljno iskorišten (kao ni Bojanov od prošle godine), pjesma nam se sviđa.
Ocjena:3+/5

Kako sve gore navedeno nikoga ne zanima, ubaciti ćemo i :
Rihanna: ''Rockstar 101''
Oskrvnuće Pop pedigrea
Image and video hosting by TinyPic
Single s kojim će samoprozvana rokerica Rihanna zaključiti ''Rated R'' eru je diskutabilno najlošija pjesma na albumu, ali njezin izbor ne čudi jer je agresivno upečatljiva s pragmatičnim, prosto neproširenim refrenom. Riri se može ogrnuti kožnom jaknom, zavrnuti suknju, povješati metalnim lancima, dići srednji prst, prespavati danje svijetlo, prekršiti zakon i razvaliti crnu gitaru; no ispod tog silnog rokerskog asesoara je samo djevojka koja donosi zaradu. Pitanje je kako će njeni menadžeri za svega par mjeseci objasniti oportunistički povratak u medeni POP kada izađe novi, plesni, nepomućeni album?
Ljuti stav te forsiranje dubine vokala su ispravni ulazni podatci za čvrstu produkciju proslavljenog tima The-Dream i Stewart, a konačno oštrilo zvuka je gitarist Slash. Sve bi to funkcioniralo da nije tako ziheraški namješteno i da mi ne želimo svoju Rihannicu ponovno vidjeti u lepršavom, pastelnom šifonu, dugokosu, ženstvenu po mogućnosti s tijarom na glavi...haha
Ocjena:-3/5

novo u ponudi:
The Twilight saga: Eclipse (soundtrack)
Image and video hosting by TinyPic
Enrique Iglesias: ''Heartbeat'' ili ''I like it''
Image and video hosting by TinyPic
Sheryl Crow:''Summer day''
Image and video hosting by TinyPic

| 10:18 | Komentiraj (161) | Print this! | #

utorak, 01.06.2010.

MINI REVIEWS: Shontelle ''Impossible'', M.I.A. ''XXXO'', Kelis ''4th of July'', Christina & Nicki ''Woohoo''

Recenzije po mjeri minimoya/liliputanaca
(povratak otpisanih):


Shontelle: ''Impossible''
Balada godine (za sada).
Image and video hosting by TinyPic
Rihannina suotočanka se predomislila u vezi najavnog singla za album ''No gravity'' pa je zamijenila ''Licky'' sa ''Impossible'', odlična odluka.
Impozantna balada u kojoj se povrijeđena Shontelle čvrsto drži pjevajući o iznevjerenoj ljubavi. Neprimjetan instrumental ostavlja slobodan prostor za tugom patiniranu vokalnu ekspresiju prekida s odlučnim nastupom protiv nemogućega kraja.
Ocjena.4+/5

M.I.A.: ''XXXO''
On bi, ona ne da (ili obrnuto)
Image and video hosting by TinyPic
Spotom za ''Born free'' nas je pokušala politički osvijestiti, a s XXXO nas educira o simboličkom značenju X(poljubac) i O (zagrljaj) koji u ovoj formaciji znače SEX.
Electropop koji nije sasvim mainstream, ali zvuči dovoljno pop da bude nešto što nikada neće; hit. U refrenu s MIA jasno izražava nezadovoljstvo jer se od nje očekuje da bude nešto što nije; nejasno je da li je riječ o očekivanju seksualnog partnera ili možda izdavača koji ju žele komercijalizirati…
Ocjena:3/5

Kelis:''4th of July (fireworks)''
Festival šarenih eksploziva
Image and video hosting by TinyPic
Kako bi podržala novi album ''Flash tone'', Kelis izdaje drugi single ''4th of July'' koji će se nadovezati na klupski uspjeh ''Acapella''-e.
Jako dobra plesna stvar na koju smo ispalili nakon što smo shvatili metaforu neba zažarenoga vatrometom na američki Dan nezavisnosti (vrhunac, dakako). Electro, trance ili nešto treće? Nebitno; važno je da može poslužiti svakom Dj-u kao tajno oružje za usijavanje atmosfere, a raketirana publika će oduševljeno prihvatiti izazvano bljeskanje.
Ocjena:4/5

Christina Aguilera & Nicki Minaj:''WooHoo''
NSFW
Image and video hosting by TinyPic
Suočena s neuspjehom prvoga singla ''Not myself tonight'', Christina je odlučila izdati ''WooHoo'' kao drugi single s albuma ''Bionic''.
Usklik radosnog uspjeha ''Woohoo'' je dobio sasvim novu konotaciju kada je Aguilera odlučila svoju vaginu nasloviti njime. Christini se mora priznati istraživačko iskustvo čačkanja po raznim urbanim žanrovima i korištenje vokala na najrazličitije načine(ponekad ga nemoguće razlučiti od glasa hip-hoperice Nicki Minaj), no priželjkivati zurenja, grickanje i lizanje najintimnijeg dijela tijela kroz dječju brojalicu nije joj na čast. Čini nam se da je odluka pala na ovu pjesmu samo da se drugačijim zvukom izbjegnu usporedbe s Lady Gagom.
Ocjena:3/5

Možda recenziramo i ove:
Natasha Bedingfield:''Touch''
Image and video hosting by TinyPic
Nicole Scherzinger:''Nobody can change me''
Image and video hosting by TinyPic
Rihanna:''Rockstar 101''
Image and video hosting by TinyPic
Amerie:''Whos gonna love you''

Image and video hosting by TinyPic

| 17:13 | Komentiraj (118) | Print this! | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

© popopolis - Design touch by: 3M

< lipanj, 2010 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Siječanj 2013 (1)
Studeni 2012 (1)
Rujan 2012 (1)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (1)
Ožujak 2012 (2)
Siječanj 2012 (1)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Rujan 2011 (1)
Kolovoz 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (1)
Svibanj 2011 (2)
Travanj 2011 (2)
Ožujak 2011 (2)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (2)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (2)
Rujan 2010 (3)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (3)
Svibanj 2010 (3)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (4)
Veljača 2010 (6)
Siječanj 2010 (9)
Prosinac 2009 (10)
Studeni 2009 (9)
Listopad 2009 (13)
Rujan 2009 (2)


Komentari On/Off

LOGO I TRAŽILICA
Loading

__
PRETHODNO RECENZIRANO:
ABECEDNIM REDOM
(clickable)

A
Alexandra Burke-'The Silence'
Alexandra Burke:
''All night long''
Alexandra Burke:
''Start without you''

Alexandra Burke:
''Bad boys''

Alexandra Burke:
''Broken Heels''


Alicia Keys & Beyonce:
''Put it in a love song''

Alicia Keys:
''Doesn't mean anything''

Alicia Keys:
''Try Sleeping with a broken heart''


Avril Lavigne:
''Alice(underground)''


B
Benny Benassi:
''Spaceship''


Boa:
''Energetic''
''I Did it for love''
''Eat you up''


Beyonce i Lady Gaga:
''Video Phone''

Beyonce Knowles:
''Sweet Dreams''
''Halo''


Black Eyed Peas-'The time(The dirty beat)'

Black Eyed Peas
''Imma be''
''Rock that body''

Black Eyed Peas:
''meet me halfway''
''i gotta feeling''
''boom boom pow''


B.o.B & Bruno Mars:
'Nothing on you'

B.o.B. & Hayley Williams:
''Airplanes''


Britney Spears:
''3''


Bruno Mars-'Just the way you are'

C
Cee Lo Green-'F__ck you'

Cheryl Cole-'The flood'
Cheryl Cole-
'Promise this'

Cheryl Cole:
''Parachute''

Cheryl Cole:
''Fight for this love''
''Three words''


Ciara:
''Gimme that''

Ciara:
''Ride''


Chris Brown:
''Crawl''
''I can transforma ya''


Christina Aguilera:
''You lost me''

Christina Aguilera &
Nicki Minaj:
''Woohoo''

Christina Aguliera:
''Not myself tonight''


D
David Guetta & Kid Cudi:
''Memories''

David Guetta & Rihanna:'Who's that chick'

Dj Tiesto & Furtado:
''Who wants to be alone''


Duffy-'Well, well, well'


E
Eminem & Rihanna :
''Love the way you lie''

Eminem:
''Not afraid''


Enrique Iglesias & Pitbull:
''I like it''
Enrique Iglesias & Usher:
''Dirty dancer''


F
Far East Movement, The Cataracs & Dev-'Like a G6'
Flo Rida:
''Club can't handle me''


Franka Batelić:
''Moje najdraže''


G
Goldfrapp:
''Rocket''


Girlicious:
''Over you''


H
Heidi Montag:
''Fanatic''


Hrvatska traži zvijezdu:
''Vjerujem u snove''


I
Ivana Kindl:
''Nisi sam''


J
Janet Jackson:
''Make me''

Janet Jackson:
''Nothing''
''Heartbeat''


Jennifer Lopez:
''Everybody's girl''

Jennifer Lopez:
''Louboutins''


Jenifer Lopez:
''Fresh out the oven''


Jojo-
'In the dark'


Jordin Sparks:
''SOS(let the music play)''
''battlefield''


Justin Bieber & Usher:
''Somebody to love''


K
Kanye West:
''Power''

Kat DeLuna:
''Push push''


Katy Perry:
''Firework''

Katy Perry:
''Teenage dream''

Katy Perry:
''California gurls''


Kelis:
''4th of July (fireworks)''

Kelis:
''Acapella''


Kelly Clarkson
''Already gone''


Kelly Rowland:
''Forever and a day''

Kelly Rowland:
''Grown (ass) woman''
Kelly Rowland:
''Rose colored glasses''

Kelly Rowland:
''Comander''


Keri Hilson:
''i like''


Kesha-'We R who we R'
Kesha:
''Take it off''

Kesha:
''Your love is my drug''

Kesha:
''Backstabber''

Kesha:
''Blah Blah Blah''

Ke$ha:
''Tik Tok''


Kim Verson:
''Nevidljivo blago''


Kylie-'Better than today'

Kylie Minogue:
''Get outta my way''

Kylie Minogue:
''All the lovers''


L
Lady Antebellum:
''Need you now''


Lady Gaga:
''Alejandro''

Lady Gaga i Beyonce:
''Telephone''

Lady Gaga:
''Bad romance''


Lana Jurčević:
''Kopija''


Lena( ESC 2010. winner):
''Satellite''


Leona Lewis:
''I see you'' (iz filma ''Avatar'')

Leona Lewis:
''I got you''

''Outta my head''
Leona Lewis:''Happy''

Lily Allen:
''Who'd have known''


M
Madonna:
''Celebration''
''Revolver''


Magazin:
''Sijamski blizanci''


Mariah Carey-'Oh santa'
Mariah Carey:
''Angels cry''
''Up out my face''

Mariah Carey:
''H.A.T.E.U.''

Mariah Carey:
''Obsessed''
''I want to know what love is''


Marina & Diamonds:
''Hollywood''


Mary J Blige:
''I am''


M.I.A.:
''XXXO''

M.I.A.:
''Born free''


Michael Jackson & Akon-'Hold my hand'
Michael jackson:
''This is it''


Miley Cyrus:
''Two more lonely people''

Miley Cyrus:
''Liberty walk''

Miley Cyrus:
''Can't be tamed''

Miley Cyrus:
''Party in the USA''


N
Nadine Coyle-
'Insatiable'


Natali Dizdar:
''Mjesecu je dosadno''


Nelly Furtado-'Night is young'


Nelly-
'Just a dream'


Nicole Scherzinger-'Poison'

Norah Jones:
''Chasing pirates''


O

P
Paradiso girls:
''Patron tequila''

Paradiso girls:
''Who's my bitch''


Pink-'Raise your glass'
P!nk:
''Funhouse''


Pixie Lott:
''Cry me out''

Pixie Lott:
''Boys and Girls''


R
Ricky Martin & Joss Stone-'The best thing about me is you'

Rihanna:'S&M'
Rihanna & Drake-'What's my name'
Rihanna-
'Only girl (in the world)'

Rihanna:
''Te amo''

Rihanna:
''Rockstar 101''

Rihanna:
''Rude boy''

Rihanna:
''Hard''

Rihanna:
''Wait your turn''

Rihanna:
''Russian Roulette''


Robbie Williams:
''Bodies''


Robyn-'Indestructible'
Robyn:
''Dancing on my own''

Robyn:
''Hang with me''


S
Sarah Connor:
''Cold as ice''


Selena Gomez-
'A year without rain'

Selena Gomez:
''Round and round''

Selena Gomez:
''Naturally''


Severina:
''Lola''


Shakira-
'Loca'

Shakira:''Gypsy''
Shakira:
''Did it again''
''She wolf''

Shakira:
''Give it up to me''


Shontelle:
''Perfect nightmare''

Shontelle:
''Impossible''

Shontelle:
''Licky''


Sia:
''Clap your hands''


Sky Ferreira:
''One''


Sophie Ellis Bextor:
''Bittersweet''


Sugababes:
''Wear my kiss''

Sugababes:
''Get sexy''
''About a girl''


T
Taio Cruz & Kylie-'Higher'
Taio Cruz-
'Dynamite'



Take That-'The Flood'


The Saturdays:
''Higher''

The Saturdays:
''Missing you''

The Saturdays:
''Forever is over''

The Saturdays:
''Ego''
''Wordshaker''


Taylor Swift-'Back to December'

Taylor Swift:
''Mine''

Taylor Swift:
''Today was a fairytale''

Taylor Swift:
''Fearless''


Timbaland feat
Nelly,SoShy,
Justin ili Katy:
''Morning after dark''
''Carry out''
''If we ever meet again''


The ting tings:
''Hands''


U
Uffie:
''SUV ADD''


Usher & Pitbull:
''Dj got us falling in love''

Usher:
''OMG''


W
Whitney Houston:
''I look to you''
''Million dollar bill''

OPIS BLOGA I FACEBOOK

MUSIC REVIEWS
POP
SINGLES ONLY
(recenzije spuštene na razinu trača; neozbiljan, populistički pristup)

POPopolis | Promote Your Page Too

Twitter:@POPopolis

TOP LISTA:

MARCH 2012.:
1. Goyte & Kimbra-
'Somebody that I used to know'

2 Lana Del Rey-
'Video games'

3.. Katy Perry-
'Part of me'

4. Fun. & Janelle Monáe-
'We Are Young'

5. Flo Rida & Sia-
'Wild ones'


FEBRUARY 2012.:
1. Michel Teló-
'Ai Se Eu Te Pego'

2. Katy Perry-
'Part of me'

3.Kelly Clarkson-
'What doesn't kill you'

4. Rihanna & Calvin Harris-
'We found love'

5. David Guetta & Usher-
Without You


JANUARY 2012.:
1. Michel Teló-
'Ai Se Eu Te Pego'

2. Rihanna & Calvin Harris-
'We found love''

3.Kelly Clarkson-
'What doesn't kill you'

4. Jessie J-'Domino'
5. David Guetta & Sia-
'Titanium'


2011._YEAR END CHART:
1. Adele-
'Rolling in the deep'

2. Britney Spears-
'Till the world ends'

3.Nicki Minaj-
'Superbass'

4. Beyonce-'Countdown'
5. Chris Brown & co.-
'Look at me now'


DECEMBER 2011.:
1. Flo Rida-
'Good feeling'

2. Rihanna & Calvin Harris-
'We found love'

3. Katy Perry-
'The One That Got Away'

4.Pitbull & Chris Brown-
'International Love'

5.Jay Z & Kanye West-
'Ni**as in Paris'


NOVEMBER 2011.:
1. Rihanna & Calvin Harris-
'We found love'

2. Adele-
'Someone like you'

3.David Guetta & Usher-
'Without you'

4. LMFAO-
'Sexy and I know it'

5. Kelly Clarkson-
'Mr. Know it all'


SEPTEMBER 2011.:
1. Maroon 5 &
Christina Aguliera-
'Moves like Jagger'

2. Adele-
'Someone like you'/'Set fire to the rain'

3.Coldplay-
'Every teardrop is a waterfall'

4. The Wanted-
'Glad you came'

5. Leona Lewis & Avicii-
'Collide'


AUGUST 2011.:
|summer anthems|
1. Alexandra Stan-
'Mr. Saxobeat'

2.David Guetta, Taio Cruz
& Ludacris-'Little bad girl'

3. Sak Noel-
'Loca People'

4. Calvin Harris &
Kelis-'Bounce'

5. DJ Fresh &
Sian Evans-'Louder'


JULY 2011.:
1. LMFAO-'Party Rock Anthem'
2. Katy Perry-
'Last friday night'

3. Beyonce-
'Best thing i never had'

4. Nicki Minaj-
'Superbass'

5. Britney Spears-
'I wanna go'


JUNE 2011.:
1. Pitbull, Afrojack,
Ne-Yo & Nayer-
'Give me everything'

2. LMFAO-'Party Rock Anthem'
3. Adele-
'Set fire to the rain'

4. Lady Gaga-
'The edge of glory'

5. Bruno Mars-'The Lazy Song'

MAY 2011.:
1. David Guetta, Flo Rida &
Nicki Minaj-'Where them girls at'

2. Bruno Mars-'The lazy song'
3. LMFAO-'Party Rock Anthem'
4. Britney Spears-
'Till the world ends'

5. Lady Gaga-
'Judas'


APRIL 2011.:
1. Jennifer Lopez-
'On the floor'

2. Katy Perry-'ET'
3. Adele-'Someone like you'
4. Britney Spears-
'Till the world ends'

5. Lady Gaga-
'Born this way'


MARCH 2011.:
1. Lady Gaga-
'Born this way'

2. Jennifer Lopez-
'On the floor'

3. Rihanna-'S&M'
4. Britney Spears-
'Till the world ends'

5. Avril Lavigne-'What the hell'

FEBRUARY 2011.:
1. Britney Spears-
'Hold it against me'

2. Adele-
'Rolling in the deep'

3. Avril Lavigne-
'What the hell'

4. Jessie J-
'Do it like a dude'

5. Rihanna-'S&M'

JANUARY 2011.:
1.Adele-'Rolling in the deep'
2.Bruno Mars-'Grenade'
3.Pink-'Raise your glass'
4. Katy Perry-'Firework'
5. Rihanna-'What's my name'/
Who's that chick'


PROSINAC 2010.:
1.Bruno Mars-'Grenade'
2.Rihanna-'What's my name'/
Who's that chick'

3.Ce Loo Green-'F**k you'
4. Pink-'Raise your glass'
5. Katy Perry-'Firework'

STUDENI 2010.:
1.Rihanna-'Only girl (in the world)'
2.Cee Lo Green-'F**k you'
3.Bruno Mars-'Grenade'
4. Katy Perry-'Firework'
5. Kesha-'We R who we R'

LISTOPAD 2010.:
1.Kesha-'We R who we R'
2.Rihanna-'Only girl'
3.Bruno Mars-
'Just the way you are'

4. Katy Perry-'Firework'
5. Far East Movement, Cataracs& Dev-
'Like a G6'


RUJAN 2010.:
(back 2 school)
1.Bruno Mars-'Just the way you are'
2.Usher-'DJ got us fallin in love'
3.Kesha-'Take it off'
4. Alexandra Burke-
'Start without you'

5. Eminem & Rihanna-
'Love the way you lie'


KOLOVOZ 2010.:
(summer anthems)
1.Taio Cruz:''Dynamite''
2.Katy Perry:
''California gurls/Teenage dream''

3. David Guetta, Fergie, LMFAO & Chris Willis:
''Getting over You''

4. Yolanda Be Cool &
D Cup: ''We No Speak Americano''

5. Enrigue & Pitbull:
''I like it''


SRPANJ 2010.:
1.Eminem & Rihanna:
''Love the way you lie''

2.B.O.B. & Hayley Williams:
''Airplanes''

3. Enrigue & Pitbull:
''I like it''

4. Katy Perry: ''California gurls''
5. Kylie: ''All the lovers''

tematska top lista
S. Africa 2010.:
1.K'naan: ''Wavin flag''
2.Kelly Rowland:
''Everyway you go''

3. Shakira:''Waka Waka (Time for Africa)''
4. R. Kelly: ''Sound of victory''
5. Vuvuzele: ''Ušne bušotine''

LIPANJ 2010.:
(Summertime, and the living is easy)
1. Katy Perry: ''California gurls''
2.Usher:''OMG''
3.Kylie:''All the lovers''
4. Lady Gaga:''Alejandro''
5.Lena:''Satellite''

SVIBANJ 2010.:

(Napipavamo ljetni hit)
1. Katy Perry:''California gurls''
2.Eminem:''Not afraid''
3. Kelly Rowland:''Commander''
4. Miley Cyrus:''Can't be tamed''
5.Rihanna:''Te amo''

TRAVANJ 2010.:

(Xtina preuzima proljeće)
1.Christina Aguilera:''Not myself tonight''
2.Sophie Ellis Bextor:''Bittersweet''
3. Nicki Minaj: ''Massive attack''
4. Lady Gaga & Beyonce:''Telephone''
5.Girlicious:''Maniac''

OŽUJAK 2010.:
1.Rihanna:''Rude boy''
2.Lady Gaga & Beyonce:''Telephone''

3.David Guetta & Kid Cudi ''Memories''
4.Cheryl Cole:''Parachute''
5.Justin Bieber:''Baby''

VELJAČA 2010.:
(veljača prevrtača: 5 new entries)
1.Goldfrapp:''Rocket''
2.Marina & Diamonds:''Hollywood''
3.Timbaland & Katy Perry:''If we ever meet again''
4.Avril lavigne:'' Alice(Underground)''
5.Selena Gomez:''Naturally''

SIJEČANJ 2010.:
1.Lady Gaga:''Bad romance''
2.Kesha:''Tik tok''
3.Rihanna:''Rude boy''
4.Cheryl Cole:''Three words''
5.Joe Mcelderry:''The climb''





PROSINAC 2009.:
1.Kesha: ''Tik tok''
2. Lady Gaga:''Bad romance''
3.Britney:''3''
4.Rihanna:''Hard/Russian Roulette''
5.Leona Lewis:''Outta my head''

STUDENI 2009.:
1.Britney Spears:''3''
2.Cheryl Cole:''Fight for this love''
3.Lady Gaga:''Bad romance''
4.Ke$ha:''Tik tok''
5.Rihanna:''Russian Roulette''

LISTOPAD 2009.:
1.SHAKIRA: SHE WOLF
2.MARIAH CAREY: I WANT TO KNOW WHAT LOVE IS/OBSESSED
3.MILEY CYRUS:PARTY IN THE USA
4.BEYONCE:SWEET DREAMS
5.KESHA: TIK TOK

RUJAN 2009.:
1.Miley Cyrus: Party in the USA
2.Cascada: Evacuate the dancefloor
3.Shakira: Loba/ She wolf
4.Sugababes: Get sexy
5.Alexandra Burke: Bad boys
.

TOP5 LJETNIH HITOVA
SPAIN, SUMMER 2009.
1.David Guetta ft Kelly Rowland: When love takes over
2.Black eyed peas: I gotta feeling
3.Pitbull: I know you want me
4.Dizzy Rascal: Holiday
5.Madonna: Celebration

Brojač posjeta:
website-hit-counters.com
Provided by website-hit-counters.com site.




tim PLH :
rezove pišu...
beyaki
(za fierce izvođačice)
gagaphrodite
(za one na prijelazu->RNBish)
grandonna

(za ozbiljnije)

art staff...
he wolf
(za design&usklađivanje)
blanket
(za skice, manage it all)

PR...
britard
(za komanje, dorade, dopune...)
LINKOVI:
FAVORITE BLOGOVI:
muzikologija
(majka svih recenzija)
musicsunrise
(tata mata muzičkog zanata)
glazbenaraznolikost
(naj komentator a odnedavno i bloger)
pop manija(k)
popmusic
ehot50
(listonoša s dugogodišnjim iskustvom)
IZVORI:
Toya's world
That Grape Juice
popjustice
jonalisblog
theprophetblog
flopofthepops
ohnotheydidnt
Blog.hr
Blog servis