petak, 21.05.2010.

Eurovision Song Contest- Oslo 2010.

EUROSONG 2010.-podijeli trenutak
Ako pri čitanju naslova niste kolutali očima, blago se smučili ili osjetili bilo koje dr. simptome apatije nastavite dalje…zaziranje od ESC-a je tako pase!
Image and video hosting by TinyPic
Oslo je ovogodišnji grad-domaćin najgledanijeg glazbeno-zabavnog show-a na starom kontinentu. Pitate se tko uopće gleda tu dekadenciju ili zašto se zove izbor za najbolju pjesmu Europe kada je glazba iza silnog pretjerivanja? E pa mnogi će baciti oko na skupocjeni kič, osluhnuti ponudu lakih nota, možda čisto voajerski izvidjeti ekstravagantne natjecatelje, otračati gay kreature, impresionirati se ponajboljom pozornicom, približiti si etničku enigmu ili će se samo domoljubno uključiti na kraj kako bi promotrili međunarodnu podjelu glasova napeto iščekujući ishod godišnjeg sraza balkanskog i skandinavskog bloka. A mi smo jedni od onih koje zabavljaju svi aspekti show-a (ponajprije vizualni) te će sa zadovoljstvom odgledati čak tri natjecateljske večeri no neće fanatično memorizirati tablične pokazatelje bodovnih stanja ili dodavati pobjednika na vremensku traku eurovizijske povijesti (također napamet naučene).

Upoznali smo se s prvih desetak natjecatelja po poretku svjetskih kladionica pa donosimo kratke dojmove o favoriziranim pjesmama… ( inače kažu da se ove godine nitko naročito ne ističe pa bi moglo biti iznenađenja….)

Hrvatska, Feminem: ''Lako je sve''
Image and video hosting by TinyPic
Čujemo da smo u igri za pobjedu, a nama bi bilo koje mjesto u top 10 bio ugodan pomak s dna ljestvice na kojem smo zaglibili zadnjih par godina…Ne uživamo u statusu favorita jer smo svjesni prosječnosti pjesme, ali bi nas harmonična i suverena izvedba mogla vinuti visoko…

A naši glasovi idu...(zamislite si bilingualnu podjelu bodova ;))

1. Njemačka, Lena:''Satellite''
Image and video hosting by TinyPic
Mlada Njemica pjeva neočekivano spontanu i simpatičnu pjesmicu, kao da je dio britanske pop scene uz lily allen, kate nash ili pixie lott. Super je jednostavna, a ima taj buntovni mladenački štih koji ju čini cool za širi krug slušatelja, netipičnu eurovizijsku publiku pa je uspjeh izgledan bez obzira na plasman (Njemačka, kao dio velike 4, izravno ulazi u finale što demotivira pozivatelje).
12 bodova

2. Armenija, Eva Rivas ''Apricot stone''
Image and video hosting by TinyPic
Na eurosongu očekujemo neočekivano, no nemoguće se pripremiti na pjesmu o koštici marelice koja vas osvoji unatoč blesavom imenu. upečatljive melodije, vedre energije i prigodno rodoljubna.
10 bodova

3.Azerbejdžan, Safura:''Drip Drop''
Image and video hosting by TinyPic
Sedamnaestogodišnji pop idol sa istoka nemilice pokušava penetrirati na europsko tržište ljutom internetskom kampanjom (možda se primijetili sponzorirane linkove na YouTube-u i još posvuda…) Pjesma je inače vrlo uspjela kombinacija balade i nečeg bržeg s dobrom orkestracijom te je se ni jedna internacionalna diva ne bi postidjela. Live izvedba bi mogla zadati problem mladoj pjevačici, a oštrina naglaska i grublji vokal mogu zazvučati brutalno. (nastup osmislio Beyonce-in koreograf ''Single ladies'' pa se od toga dosta očekuje.)
8 bodova

5.Slovačka, Kristina:''Horehronie''
Image and video hosting by TinyPic
Jako interesantna pjesma čije uporište valja tražiti u slavenskoj mitologiji, lijepa pjevačica s milenim glasom glumi šumsku vilu, a etno zvuk udaraljki i frula dopunjuju sliku. (u jednom trenutku zavija kao da zbilja čara…)
6 bodova

7.Danska, Chanée i N'evergreen:"In a Moment Like This"

Zastara urudžbirana.
Image and video hosting by TinyPic
Baš kad smo mislili da su klasični muško-ženski pop dueti izumrli, evo jednoga koji se nije potpuno oteo fosilizaciji jer mu je tekst srednjovječan, a produkcija starinska.
5 bodova

8. Švedska, Anna Bergendhal:''This is my life''

Image and video hosting by TinyPic
Mlada Anna je oličenje skandinavske bjeline, a krhku pojavu prati i djevičanski glas kojim pjeva nemaštovitu ali lijepu baladicu.
4 boda

9.Island, Hera Bjork:''Je ne sais quoi''
Image and video hosting by TinyPic
Pjesmu koju pamtimo jedino po iritantno umetnutom stihu na francuskom u refren.
3 boda

10.Izrael, Harel Skaat:'' Milim''
Image and video hosting by TinyPic
Zgodan mladić, dramatična balada, depresivan odvojak…
2 boda

A sad dva vječna favorita (s jakom dijasporom i uvijek ambiciozni):
6. Turska, maNga:"We Could Be the Same"
Image and video hosting by TinyPic
Očišćena melosa i trbušnog plesa, Turska dolazi u Oslo s pop-rock grupom i izrazito zapadnjačkom pjesmom u rangu Maroon 5, nema ništa izuzetno pa joj predviđamo samo top deset.
7 bodova

11.Grčka, Giorgos Alkaios:''OPA''
Image and video hosting by TinyPic
Grčki folk vas uspijeva angažirati da pratite ritam no ništa više od toga. Puno je balada u natjecanju pa je to nekakva olakotna okolnost za ovakvu, bržu stvar.
1 bod

nadomak, ali bodovi izmakli…
12. Albanija, Juliana Pasha: "It's All About You"
Neobična figura nadarene i probitačne pjevačice ne uspijeva udahnuti dovoljno osobnosti amerikaniziranoj pjesmi.
0 bodova
Image and video hosting by TinyPic
I još možda i najzanimljiviji dio…Ex Yu.
neka susjedu (ne)crkne krava…
Nećemo sami sebe uzdizati, ali jedino će se hrvatska sigurno procijediti kroz polupropusnu polufinalnu membranu, dok će ostatak bivše Juge (vjerojatno izuzet Srbije koja nam se pridružuje u finalu) ostati na cjedilu

Srbija, Milan Stanković:''Ovo je balkan''
Vrijeme je za reakcije iz podnaslova, bljuv!
Image and video hosting by TinyPic
Bregović je komponirao trubačku veselicu u maniri ''Gas , gas-a'', a za kompletan narodnjački dojam zaslužan je nesnosan tekst Marine Tucaković. Nasumično izvikivanje ''Beograd'' dođe kao šlag na tortu, a suludo spominjanje ''3 po naški'' je višnja na vrhu balkanskog deserta koji se može svidjeti jedino strastvenim cajkarošima i iseljeništvu (a Milanova plava frizurica osvoji i pokoji gay glas)…
Nadamo se samo da hrpa laganica u konkurenciji neće previše ići u prilog ovoj muzici…

Bosna i Hercegovina, Vukašin Brajić : ''Munja i grom''

Da 'oće grom u koprive…
Image and video hosting by TinyPic
Antipatičan pjevač i prosječna pjesma…Gledatelji kojima nedostaje malo tvrđeg zvuka bi mogli ovo podržati.

Slovenija, Roka Žlindre & Kalamari:'' Narodno zabavni rock''
Smiješan složenac
Image and video hosting by TinyPic
Narodno-zabavni, što? Fuzija raznorodnih stilova je čio bućkuriš, a za dlaku izmiče epitetu- turbo…

Makedonija, Gjoko Taneski:''Jes ja imam silata''
Tako prošlosezonski
Image and video hosting by TinyPic
Pjesma o modi nikako ne bi smjera biti demode, a ova je izašla iz mode prije nego je u nju i ušla.

Crna Gora ove godine ne sudjeluje zbog poražavajućih rezultata u prethodne dvije... :/

| 16:36 | Komentiraj (16) | Print this! | #

četvrtak, 13.05.2010.

Recenzija: Kylie ''All the lovers''

Kylie Minogue: ''All the lovers''
Prozivamo vintage POP
Kylie je izgledom i dalje u cvijetu mladosti pa nikad ne biste rekli da snima već 11. studijski album. ''Aphrodite'' izlazi početkom srpnja ove godine, a na njemu će se naći ''All the lovers'' kao vodeći single.
Image and video hosting by TinyPic
Svi ljubitelji Kylie-nog zvuka će odmah pasti pod utjecaj jer pjesma ujedinjuje najbolje hipove iz pjevačičine briljantne karijere. Odmah zahvaljujemo božici Afroditi jer nam nije poslala single nalik neprivlačnom ''2 hearts''-u nego ga obdarila ljepotom ''I belive in you''-a s libidom ''Slow''-a. Maestralno zavodljiva melodija preko koje klizi najugodniji vokal te atraktivan instrumental su sve što smo od Kylie mogli poželjeti.
Kako je pjesma tako svojstvena pjevačici, ne smjera ka novoj publici te joj nedostaje internacionalne dopadljivosti. Teško će tako medena smekšati američko tržište, ali će ju Europa i Australija instantno prigrliti.
Senzualna slatkoća se pregiba preko plesnog podija, a čar bajkovite romantike za katarzu prekida vrpoljenje glazbala i meandriranje nedefiniranih svirala. Tekst sam po sebi nije nešto spektakularan, ali Kylie šaputanja su više nego dovoljna da šarmira ljubavnika i obodri ga za nestvarno iskustvo neusporedivo s prethodnima.
Best part:
Dance
It's all I wanna do, so won't you dance
I'm standing here with you, why won't you move…

-> savršenstvo trenutka kao da zaustavlja vrijeme
Image and video hosting by TinyPic
Pjesma je velika slastica pa ju je teško ne držati na repeat-u cijeli dan, a kada ju tako nekontrolirano smažete, brzo se zasitite. Jedina je zamjerka što ne stječe privrženost slušatelja nego maksimalno osvaja na prvo slušanje, a sa svakim sljedećim je sve sladunjavija.
Ocjena:4+/5

| 15:16 | Komentiraj (30) | Print this! | #

petak, 07.05.2010.

RECENZIJE: Summer starts now!

NUŽNO:
Katy Perry: ''California gurls''
Kao liz Bubija- osvježavajuće, retro, pristupačno, ponekad i sexy
Image and video hosting by TinyPic
Nismo imali pojma da lokal-patriotizam može biti sexy dok Katy Perry, ponukana uspjehom ''Empire state of mind'', nije odlučila zapjevati o svom kraju. Inspirirani mladom ljepoticom, producenti su smislili idealnu glazbenu razglednicu za kalifornijsku turističku zajednicu.Uz svu tu angažiranost pjesma najavljuje i novi album ''Teenage dream''(američke djevojčice sanjaju da budu ona, a raznodobni dječaci sanjaju o njoj) kojeg očekujemo u kolovozu.
Nije teško pogoditi da se iza lijepog lica suđenog ljetnog hita krije prokušani producentski tim u sastavu: Dr. Luke, Max Martin i Benny Blanco. Oni su zaslužni za prošle Katyine hitove pa nije ni čudno da se suradnja nastavlja…Neki će prigovoriti da se Katy ponavlja, da je upala u direkcijski kalup, no kreativna stagnacija je nebitna dok se singlovi penju na ljestvicama.
U ''California gurls'' je zamjetna sličnost s ''Tik tok''-om (I sam Dr. Luke je rekao da mu s e teško osloboditi nekog stila kad jednom uđe u njega) ali i oprostiva jer je energija potpuno drugačija. Pjesma je skroz jednostavna i lagahna pa se neće opterećivati tijekom nesnosnih vrućina ali će vas njena topla vibra devedesetih znojiti kroz party-e na plažama…Naravno da ljetnog ugođaja ne bi bilo da nije teksta koji kalifornijske djevojke opisuje kao Hrvatice.
Snoop Dogg otvara pjesmu i poziva vas na putovanje koje bi svaki str8 muškarac doživio kao raj na Zemlji. Slijede simpatično iskorištene narodne uzrečice, a poslije nabrajanje klasičnih ljetnih motiva do kraja pjesme (palme, kokteli, pijesak, vruće hlačice, bikini…)
Best part:
Sun-kissed skin
So hot
Will melt your popsicle
Oooooh Oh Oooooh

->jel to možda neki praktični savjet za ublažavanje opeklina od sunca otapanjem sladoleda na njima?

Kad uho keže ljeto, kaže ovako nešto. Lepršava, zarazna melodija + dopadljiv i sugestivan vokal + hedonističke slike uživancije + neodoljiva kuharica Katy Perry = recept za savršeni odmor.
Ocjena: -5/5

Miley Cyrus: ''Can't be tamed''
Zapijena red bullom (a ova maloljetnica sigurno već i s vodkom miješa).
Image and video hosting by TinyPic
Miley je najavila povlačenje iz glazbene industrije (neodređeno dugo) kako bi se posvetila isključivo filmskoj karijeri. No prije nego odloži mikrofon, izdati će CD koji se zove kao i prvi single ''Can't be tamed''.
Pjesmu su napisali i producirali Tim & Antonina, dvojac koji se već usavršio u kreiranju singlova za Disneyeve zvijezdice (Demi Lovato, Selena Gomez i sl.).
Ovim singlom zapečaćen je Mileyin transfer iz country glazbe u čisti pop. Potpunu predanost ovom žanru, njeni joj obožavatelji sigurno neće zamjeriti (premali su da kuže razliku), no moglo bi im zasmetati naglo odrastanje sedamnaestogodišnje pjevačice. Uz izmjenu glazbenog stila, Miley se okuražila na promjenu imagea koji je sada daleko izazovniji, liberalniji. Uvijek je zeznuto kada dječje zvijezde sazriju do faze ,kada moraju početi gravitirati starijoj publici, jer se klinci više ne mogu poistovjetiti s njima. Miley se odlučila za Britneyin model pa je isturila grudi u odijelu paunice, zatočila se u kavez, naučila složenu koreografiju i snimila provokativan spot. Na kraju je sve zapravo ispalo jako dobro jer ona djeluje samouvjereno, a narasla su joj i krila (doslovno su ju pretvorili u pticu da i najmanji shvate poruku) kao simbol slobode. Priča o nesputanosti dolazi iz lyrics-a , kroz stihove se jasno daje do znanja da je Miley neukrotiva te da bi mogla eksplodirati pri pokušaju pripitomljavanja.
Best part:
I go through guys like money flyin' out their hands
->stih koji afirmira puno toga što Miley ni ne razumije..nimfomanstvo, prostituciju, pedofiliju, a tako pernata i zoofiliju...

Pjesmu nastalu da Miley teleportira (u trenu se preobrazila) iz vrtićkih igraonica u disco clubove, odlikuje se energičnošću oroza, gušćom nasrtljivošću, pačjim nezgrapnošću, mjestimičnim gukanjem goluba, papiginim ponavljanjem i fazanovom raznobojnošću (a sad bez peradi: pjesma ima energičan beat, prilično je upečatljiva, malo neskladna, ponekad Mileyin glas bolno zvuči, slabog refrena ali inače zanimljiva i nemonotona).
Ocjena: 4/5


Kelly Rowland:''Commander''

Pleši na generalovu zapovijed!
Image and video hosting by TinyPic
Ljeto 2009. je bilo iznimno uspješno za Kelly Rowland jer joj se dogodila ''When love takes over''. Kažemo dogodila jer se ne možemo oteti dojmu da se radilo o slučajnosti (konzistentnost, redovitost i postojanost joj nisu jača strana, koliko je samo vremena prošlo od Dilemme). Kelly će se pokušati potvrditi novim singlom ''Commander''; reprizirati vladavinu radio postajama, clubovima, barovima i ove sezone.
Odlično se snašla u disco vodama pa će tek rijetki žaliti za njenim r'n'b izričajem.
Pjesmu moramo usporediti s već spomenutom ''When love takes over'' jer ih je obje producirao David Guetta i odmah ćemo reći da je ''Commander'' lošija, no ima nekoliko snažnih točaka koje ju mogu pretvoriti u približno jednak hit. Ideja pjesme je zanimljiva pa smatramo da pjevanje naređenja u odori zapovjednice plesnog podija s dj-om kao tjelohraniteljem zaslužuje najviše vojne ordene. I vokal se usklađivao s temom da zvuči militaristički hladno i strogo, ali je ispao nekako suh. Pisani dio je besadržajan što i nije bitno za pjesmu u kojoj treba bespogovorno izvršavati plesnu zapovijed.
Best part:
Right now I command you to dance
I'll be your commander…

-> pogibeljnu dosadu matrice ekshumira moćno komandiranje u refrenu

''Commander'' je poput vojnog poligona-koliko zabavan, toliko i naporan.
Nadamo se da će se, ako postane hit, pjesma pripisivati Kelly te da će ona napokon postati komandant samostalne karijere (dosta je više saveza s Guetta-om, Beyonce ili Nelly-em).
Ocjena: 4/5

Eminem:''Not afraid''
Prvo se zauzeo za sebe, a sad i za druge…
Image and video hosting by TinyPic
Eminemov sedmi studijski album ''Recovery'' bi se trebao naći na policama music shop-ova krajem lipnja ove godine. Da li će album opravdati naziv i posvjedočiti o Eminemovom oporavku tek će se vidjeti; a za sada najavni single ''Not afraid'' napominje pozitivan pomak.
U prvom tjednu, pjesma se prodala u 400 000 primjeraka te tako opskrbila Eminemov 3. broj jedan na Billboard HOT 100 (ujedno je to i tek 16. pjesma u pedesetogodišnjoj povijesti ljestvice koja je debitirala na samome vrhu). Unatoč početnom skoku, ne možemo sa sigurnošću tvrditi da će pjesma biti veliki hit jer reakcija Eminemovih fanova (ipak je on najprodavaniji pjevač proteklog desetljeća u USA pa velika startna prodaja nije iznenađenje) ne odražava mišljenje javnosti. Možemo jedino reći da smo zadovoljni što u pjesmi ne ismijava druge celebrity-e nego je kritičan prema samome sebi. Dubokoumni rap dijelovi su razbijeni infektivnim refrenom da tvore komercijalni podsjetnik na Eminema u najboljim danima. Naravno da su nas lagani pripjevi odmah opsjeli no ostatak autobiografskog repa podnosimo samo zbog plemenitog karaktera. Ispovijest liječenog ovisnika s čvrstom porukom o izlazu iz pakla poroka može nadahnuti propalu mladež. Pored pohvalne društveno korisnom radu, recitiranje problematičnog životopisa zna zazvučati previše egocentrično.
Best part:
Just let you know that, you're not alone
Holla if you feel that you've been down the same road

->zajedništvom protiv bezizlaznosti, 2. stih poput nekog propovjednog ohrabrenja na duhovnoj obnovi

Eminem se očistio, siguran je u sebe i želi biti primjer drugim; lijep je osjećaj slušati kako pjesma ulijeva nadu posrnulima, a pobjeda ovisnosti poboljšava sve komponente života (roditeljstvo, društvo, samopouzdanje…).
Ocjena: -4/5

Rihanna:''Te amo''
ljetovanje na Lezbosu.
Image and video hosting by TinyPic
Nikad ne bismo rekli da će baš ''Rude boy'' izvući Rihanninu ''rated R'' eru pa sad uz rasprodanu turneju izbacuje sljedeći single ''Te amo'' (a možda i Rockstar 101 u USA, no za to ne želimo ni čuti!).
Ovo je prvi single s ''Rated R'' kojeg nismo zavoljeli na silu. Pjesma zvuči latinoamerički što automatski znači i ljetno, laganog je tempa s lijepom melodijom koja nas nosi na obale Barbadosa. Zanimljivo je da su tu toplu shemu smislili Norvežani (autorski tim Stargate).
U pozadini ugodne atmosfere krije se priča o neuzvraćenoj ljubavi, a od tud miris melankolije koji mrsi inače nebremenit dojam. Komplikacije su zasjenjene pa ćete prije sanjariti i biti romantični nego brinuti zbog osjetljivosti situacije. Selektivnim sluhom lako odaberete antistres program kojeg pjesma nudi, a ako želite promišljati o homoseksualnosti, pratite tekst. Rihanna se našla u neugodnoj poziciji u kojoj joj prijateljica izjavljuje ljubav i pokušava doći do tjelesnog odnosa. Ni nakon što joj Riri objasni da ne osjećaju istu stvar, ona ne odustaje,nego moli, preklinje za priliku…
Znači pjesma se bavi vrlo delikatnim međuljudskim odnosima koji izlaze na površinu tek kad se zadubite, a nema razloga za zaziranja od punog smisla jer ljubav je ljubav.
Best part:
I told her no, she cries Te Amo
I told her I'm not gonna run away but let me go

->opipljiva bol iz očaja neutažena poriva

''Te amo'' je intrigantna pjesma koju možete proučavati kroz više leća, kroz strastvenu ljubav, depresivan raskol prijateljstva ili prpošnu ljetnu radoznalost…
Shvatili pjesmu doslovno ili konzumirali vlastite sentimente, sigurno ćete uživati…
Ocjena:4/5

Ne nužno:
M.I.A.:''XXXO''
Image and video hosting by TinyPic

Shontelle:''Impossible''
Image and video hosting by TinyPic

3OH!3 & Ke$ha: ''My first kiss''

Image and video hosting by TinyPic

_______________
za sada ispod crte:

N.E.R.D. & Nelly Furtado:''Hot n fun''
Image and video hosting by TinyPic

Goldfrapp: ''Alive''
Image and video hosting by TinyPic

Mini Viva: ''One touch''

Image and video hosting by TinyPic

Alexandra Burke: ''All night long''
Image and video hosting by TinyPic

Marina & Diamonds: ''I am not a robot''

Image and video hosting by TinyPic

Pixie Lott:''Turn it up''
Image and video hosting by TinyPic
(ovi zadnji su nabrojani čisto informativno da se vidi što je vani)

| 21:35 | Komentiraj (42) | Print this! | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

© popopolis - Design touch by: 3M

< svibanj, 2010 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Siječanj 2013 (1)
Studeni 2012 (1)
Rujan 2012 (1)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (1)
Ožujak 2012 (2)
Siječanj 2012 (1)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Rujan 2011 (1)
Kolovoz 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (1)
Svibanj 2011 (2)
Travanj 2011 (2)
Ožujak 2011 (2)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (2)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (2)
Rujan 2010 (3)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (3)
Svibanj 2010 (3)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (4)
Veljača 2010 (6)
Siječanj 2010 (9)
Prosinac 2009 (10)
Studeni 2009 (9)
Listopad 2009 (13)
Rujan 2009 (2)


Komentari On/Off

LOGO I TRAŽILICA
Loading

__
PRETHODNO RECENZIRANO:
ABECEDNIM REDOM
(clickable)

A
Alexandra Burke-'The Silence'
Alexandra Burke:
''All night long''
Alexandra Burke:
''Start without you''

Alexandra Burke:
''Bad boys''

Alexandra Burke:
''Broken Heels''


Alicia Keys & Beyonce:
''Put it in a love song''

Alicia Keys:
''Doesn't mean anything''

Alicia Keys:
''Try Sleeping with a broken heart''


Avril Lavigne:
''Alice(underground)''


B
Benny Benassi:
''Spaceship''


Boa:
''Energetic''
''I Did it for love''
''Eat you up''


Beyonce i Lady Gaga:
''Video Phone''

Beyonce Knowles:
''Sweet Dreams''
''Halo''


Black Eyed Peas-'The time(The dirty beat)'

Black Eyed Peas
''Imma be''
''Rock that body''

Black Eyed Peas:
''meet me halfway''
''i gotta feeling''
''boom boom pow''


B.o.B & Bruno Mars:
'Nothing on you'

B.o.B. & Hayley Williams:
''Airplanes''


Britney Spears:
''3''


Bruno Mars-'Just the way you are'

C
Cee Lo Green-'F__ck you'

Cheryl Cole-'The flood'
Cheryl Cole-
'Promise this'

Cheryl Cole:
''Parachute''

Cheryl Cole:
''Fight for this love''
''Three words''


Ciara:
''Gimme that''

Ciara:
''Ride''


Chris Brown:
''Crawl''
''I can transforma ya''


Christina Aguilera:
''You lost me''

Christina Aguilera &
Nicki Minaj:
''Woohoo''

Christina Aguliera:
''Not myself tonight''


D
David Guetta & Kid Cudi:
''Memories''

David Guetta & Rihanna:'Who's that chick'

Dj Tiesto & Furtado:
''Who wants to be alone''


Duffy-'Well, well, well'


E
Eminem & Rihanna :
''Love the way you lie''

Eminem:
''Not afraid''


Enrique Iglesias & Pitbull:
''I like it''
Enrique Iglesias & Usher:
''Dirty dancer''


F
Far East Movement, The Cataracs & Dev-'Like a G6'
Flo Rida:
''Club can't handle me''


Franka Batelić:
''Moje najdraže''


G
Goldfrapp:
''Rocket''


Girlicious:
''Over you''


H
Heidi Montag:
''Fanatic''


Hrvatska traži zvijezdu:
''Vjerujem u snove''


I
Ivana Kindl:
''Nisi sam''


J
Janet Jackson:
''Make me''

Janet Jackson:
''Nothing''
''Heartbeat''


Jennifer Lopez:
''Everybody's girl''

Jennifer Lopez:
''Louboutins''


Jenifer Lopez:
''Fresh out the oven''


Jojo-
'In the dark'


Jordin Sparks:
''SOS(let the music play)''
''battlefield''


Justin Bieber & Usher:
''Somebody to love''


K
Kanye West:
''Power''

Kat DeLuna:
''Push push''


Katy Perry:
''Firework''

Katy Perry:
''Teenage dream''

Katy Perry:
''California gurls''


Kelis:
''4th of July (fireworks)''

Kelis:
''Acapella''


Kelly Clarkson
''Already gone''


Kelly Rowland:
''Forever and a day''

Kelly Rowland:
''Grown (ass) woman''
Kelly Rowland:
''Rose colored glasses''

Kelly Rowland:
''Comander''


Keri Hilson:
''i like''


Kesha-'We R who we R'
Kesha:
''Take it off''

Kesha:
''Your love is my drug''

Kesha:
''Backstabber''

Kesha:
''Blah Blah Blah''

Ke$ha:
''Tik Tok''


Kim Verson:
''Nevidljivo blago''


Kylie-'Better than today'

Kylie Minogue:
''Get outta my way''

Kylie Minogue:
''All the lovers''


L
Lady Antebellum:
''Need you now''


Lady Gaga:
''Alejandro''

Lady Gaga i Beyonce:
''Telephone''

Lady Gaga:
''Bad romance''


Lana Jurčević:
''Kopija''


Lena( ESC 2010. winner):
''Satellite''


Leona Lewis:
''I see you'' (iz filma ''Avatar'')

Leona Lewis:
''I got you''

''Outta my head''
Leona Lewis:''Happy''

Lily Allen:
''Who'd have known''


M
Madonna:
''Celebration''
''Revolver''


Magazin:
''Sijamski blizanci''


Mariah Carey-'Oh santa'
Mariah Carey:
''Angels cry''
''Up out my face''

Mariah Carey:
''H.A.T.E.U.''

Mariah Carey:
''Obsessed''
''I want to know what love is''


Marina & Diamonds:
''Hollywood''


Mary J Blige:
''I am''


M.I.A.:
''XXXO''

M.I.A.:
''Born free''


Michael Jackson & Akon-'Hold my hand'
Michael jackson:
''This is it''


Miley Cyrus:
''Two more lonely people''

Miley Cyrus:
''Liberty walk''

Miley Cyrus:
''Can't be tamed''

Miley Cyrus:
''Party in the USA''


N
Nadine Coyle-
'Insatiable'


Natali Dizdar:
''Mjesecu je dosadno''


Nelly Furtado-'Night is young'


Nelly-
'Just a dream'


Nicole Scherzinger-'Poison'

Norah Jones:
''Chasing pirates''


O

P
Paradiso girls:
''Patron tequila''

Paradiso girls:
''Who's my bitch''


Pink-'Raise your glass'
P!nk:
''Funhouse''


Pixie Lott:
''Cry me out''

Pixie Lott:
''Boys and Girls''


R
Ricky Martin & Joss Stone-'The best thing about me is you'

Rihanna:'S&M'
Rihanna & Drake-'What's my name'
Rihanna-
'Only girl (in the world)'

Rihanna:
''Te amo''

Rihanna:
''Rockstar 101''

Rihanna:
''Rude boy''

Rihanna:
''Hard''

Rihanna:
''Wait your turn''

Rihanna:
''Russian Roulette''


Robbie Williams:
''Bodies''


Robyn-'Indestructible'
Robyn:
''Dancing on my own''

Robyn:
''Hang with me''


S
Sarah Connor:
''Cold as ice''


Selena Gomez-
'A year without rain'

Selena Gomez:
''Round and round''

Selena Gomez:
''Naturally''


Severina:
''Lola''


Shakira-
'Loca'

Shakira:''Gypsy''
Shakira:
''Did it again''
''She wolf''

Shakira:
''Give it up to me''


Shontelle:
''Perfect nightmare''

Shontelle:
''Impossible''

Shontelle:
''Licky''


Sia:
''Clap your hands''


Sky Ferreira:
''One''


Sophie Ellis Bextor:
''Bittersweet''


Sugababes:
''Wear my kiss''

Sugababes:
''Get sexy''
''About a girl''


T
Taio Cruz & Kylie-'Higher'
Taio Cruz-
'Dynamite'



Take That-'The Flood'


The Saturdays:
''Higher''

The Saturdays:
''Missing you''

The Saturdays:
''Forever is over''

The Saturdays:
''Ego''
''Wordshaker''


Taylor Swift-'Back to December'

Taylor Swift:
''Mine''

Taylor Swift:
''Today was a fairytale''

Taylor Swift:
''Fearless''


Timbaland feat
Nelly,SoShy,
Justin ili Katy:
''Morning after dark''
''Carry out''
''If we ever meet again''


The ting tings:
''Hands''


U
Uffie:
''SUV ADD''


Usher & Pitbull:
''Dj got us falling in love''

Usher:
''OMG''


W
Whitney Houston:
''I look to you''
''Million dollar bill''

OPIS BLOGA I FACEBOOK

MUSIC REVIEWS
POP
SINGLES ONLY
(recenzije spuštene na razinu trača; neozbiljan, populistički pristup)

POPopolis | Promote Your Page Too

Twitter:@POPopolis

TOP LISTA:

MARCH 2012.:
1. Goyte & Kimbra-
'Somebody that I used to know'

2 Lana Del Rey-
'Video games'

3.. Katy Perry-
'Part of me'

4. Fun. & Janelle Monáe-
'We Are Young'

5. Flo Rida & Sia-
'Wild ones'


FEBRUARY 2012.:
1. Michel Teló-
'Ai Se Eu Te Pego'

2. Katy Perry-
'Part of me'

3.Kelly Clarkson-
'What doesn't kill you'

4. Rihanna & Calvin Harris-
'We found love'

5. David Guetta & Usher-
Without You


JANUARY 2012.:
1. Michel Teló-
'Ai Se Eu Te Pego'

2. Rihanna & Calvin Harris-
'We found love''

3.Kelly Clarkson-
'What doesn't kill you'

4. Jessie J-'Domino'
5. David Guetta & Sia-
'Titanium'


2011._YEAR END CHART:
1. Adele-
'Rolling in the deep'

2. Britney Spears-
'Till the world ends'

3.Nicki Minaj-
'Superbass'

4. Beyonce-'Countdown'
5. Chris Brown & co.-
'Look at me now'


DECEMBER 2011.:
1. Flo Rida-
'Good feeling'

2. Rihanna & Calvin Harris-
'We found love'

3. Katy Perry-
'The One That Got Away'

4.Pitbull & Chris Brown-
'International Love'

5.Jay Z & Kanye West-
'Ni**as in Paris'


NOVEMBER 2011.:
1. Rihanna & Calvin Harris-
'We found love'

2. Adele-
'Someone like you'

3.David Guetta & Usher-
'Without you'

4. LMFAO-
'Sexy and I know it'

5. Kelly Clarkson-
'Mr. Know it all'


SEPTEMBER 2011.:
1. Maroon 5 &
Christina Aguliera-
'Moves like Jagger'

2. Adele-
'Someone like you'/'Set fire to the rain'

3.Coldplay-
'Every teardrop is a waterfall'

4. The Wanted-
'Glad you came'

5. Leona Lewis & Avicii-
'Collide'


AUGUST 2011.:
|summer anthems|
1. Alexandra Stan-
'Mr. Saxobeat'

2.David Guetta, Taio Cruz
& Ludacris-'Little bad girl'

3. Sak Noel-
'Loca People'

4. Calvin Harris &
Kelis-'Bounce'

5. DJ Fresh &
Sian Evans-'Louder'


JULY 2011.:
1. LMFAO-'Party Rock Anthem'
2. Katy Perry-
'Last friday night'

3. Beyonce-
'Best thing i never had'

4. Nicki Minaj-
'Superbass'

5. Britney Spears-
'I wanna go'


JUNE 2011.:
1. Pitbull, Afrojack,
Ne-Yo & Nayer-
'Give me everything'

2. LMFAO-'Party Rock Anthem'
3. Adele-
'Set fire to the rain'

4. Lady Gaga-
'The edge of glory'

5. Bruno Mars-'The Lazy Song'

MAY 2011.:
1. David Guetta, Flo Rida &
Nicki Minaj-'Where them girls at'

2. Bruno Mars-'The lazy song'
3. LMFAO-'Party Rock Anthem'
4. Britney Spears-
'Till the world ends'

5. Lady Gaga-
'Judas'


APRIL 2011.:
1. Jennifer Lopez-
'On the floor'

2. Katy Perry-'ET'
3. Adele-'Someone like you'
4. Britney Spears-
'Till the world ends'

5. Lady Gaga-
'Born this way'


MARCH 2011.:
1. Lady Gaga-
'Born this way'

2. Jennifer Lopez-
'On the floor'

3. Rihanna-'S&M'
4. Britney Spears-
'Till the world ends'

5. Avril Lavigne-'What the hell'

FEBRUARY 2011.:
1. Britney Spears-
'Hold it against me'

2. Adele-
'Rolling in the deep'

3. Avril Lavigne-
'What the hell'

4. Jessie J-
'Do it like a dude'

5. Rihanna-'S&M'

JANUARY 2011.:
1.Adele-'Rolling in the deep'
2.Bruno Mars-'Grenade'
3.Pink-'Raise your glass'
4. Katy Perry-'Firework'
5. Rihanna-'What's my name'/
Who's that chick'


PROSINAC 2010.:
1.Bruno Mars-'Grenade'
2.Rihanna-'What's my name'/
Who's that chick'

3.Ce Loo Green-'F**k you'
4. Pink-'Raise your glass'
5. Katy Perry-'Firework'

STUDENI 2010.:
1.Rihanna-'Only girl (in the world)'
2.Cee Lo Green-'F**k you'
3.Bruno Mars-'Grenade'
4. Katy Perry-'Firework'
5. Kesha-'We R who we R'

LISTOPAD 2010.:
1.Kesha-'We R who we R'
2.Rihanna-'Only girl'
3.Bruno Mars-
'Just the way you are'

4. Katy Perry-'Firework'
5. Far East Movement, Cataracs& Dev-
'Like a G6'


RUJAN 2010.:
(back 2 school)
1.Bruno Mars-'Just the way you are'
2.Usher-'DJ got us fallin in love'
3.Kesha-'Take it off'
4. Alexandra Burke-
'Start without you'

5. Eminem & Rihanna-
'Love the way you lie'


KOLOVOZ 2010.:
(summer anthems)
1.Taio Cruz:''Dynamite''
2.Katy Perry:
''California gurls/Teenage dream''

3. David Guetta, Fergie, LMFAO & Chris Willis:
''Getting over You''

4. Yolanda Be Cool &
D Cup: ''We No Speak Americano''

5. Enrigue & Pitbull:
''I like it''


SRPANJ 2010.:
1.Eminem & Rihanna:
''Love the way you lie''

2.B.O.B. & Hayley Williams:
''Airplanes''

3. Enrigue & Pitbull:
''I like it''

4. Katy Perry: ''California gurls''
5. Kylie: ''All the lovers''

tematska top lista
S. Africa 2010.:
1.K'naan: ''Wavin flag''
2.Kelly Rowland:
''Everyway you go''

3. Shakira:''Waka Waka (Time for Africa)''
4. R. Kelly: ''Sound of victory''
5. Vuvuzele: ''Ušne bušotine''

LIPANJ 2010.:
(Summertime, and the living is easy)
1. Katy Perry: ''California gurls''
2.Usher:''OMG''
3.Kylie:''All the lovers''
4. Lady Gaga:''Alejandro''
5.Lena:''Satellite''

SVIBANJ 2010.:

(Napipavamo ljetni hit)
1. Katy Perry:''California gurls''
2.Eminem:''Not afraid''
3. Kelly Rowland:''Commander''
4. Miley Cyrus:''Can't be tamed''
5.Rihanna:''Te amo''

TRAVANJ 2010.:

(Xtina preuzima proljeće)
1.Christina Aguilera:''Not myself tonight''
2.Sophie Ellis Bextor:''Bittersweet''
3. Nicki Minaj: ''Massive attack''
4. Lady Gaga & Beyonce:''Telephone''
5.Girlicious:''Maniac''

OŽUJAK 2010.:
1.Rihanna:''Rude boy''
2.Lady Gaga & Beyonce:''Telephone''

3.David Guetta & Kid Cudi ''Memories''
4.Cheryl Cole:''Parachute''
5.Justin Bieber:''Baby''

VELJAČA 2010.:
(veljača prevrtača: 5 new entries)
1.Goldfrapp:''Rocket''
2.Marina & Diamonds:''Hollywood''
3.Timbaland & Katy Perry:''If we ever meet again''
4.Avril lavigne:'' Alice(Underground)''
5.Selena Gomez:''Naturally''

SIJEČANJ 2010.:
1.Lady Gaga:''Bad romance''
2.Kesha:''Tik tok''
3.Rihanna:''Rude boy''
4.Cheryl Cole:''Three words''
5.Joe Mcelderry:''The climb''





PROSINAC 2009.:
1.Kesha: ''Tik tok''
2. Lady Gaga:''Bad romance''
3.Britney:''3''
4.Rihanna:''Hard/Russian Roulette''
5.Leona Lewis:''Outta my head''

STUDENI 2009.:
1.Britney Spears:''3''
2.Cheryl Cole:''Fight for this love''
3.Lady Gaga:''Bad romance''
4.Ke$ha:''Tik tok''
5.Rihanna:''Russian Roulette''

LISTOPAD 2009.:
1.SHAKIRA: SHE WOLF
2.MARIAH CAREY: I WANT TO KNOW WHAT LOVE IS/OBSESSED
3.MILEY CYRUS:PARTY IN THE USA
4.BEYONCE:SWEET DREAMS
5.KESHA: TIK TOK

RUJAN 2009.:
1.Miley Cyrus: Party in the USA
2.Cascada: Evacuate the dancefloor
3.Shakira: Loba/ She wolf
4.Sugababes: Get sexy
5.Alexandra Burke: Bad boys
.

TOP5 LJETNIH HITOVA
SPAIN, SUMMER 2009.
1.David Guetta ft Kelly Rowland: When love takes over
2.Black eyed peas: I gotta feeling
3.Pitbull: I know you want me
4.Dizzy Rascal: Holiday
5.Madonna: Celebration

Brojač posjeta:
website-hit-counters.com
Provided by website-hit-counters.com site.




tim PLH :
rezove pišu...
beyaki
(za fierce izvođačice)
gagaphrodite
(za one na prijelazu->RNBish)
grandonna

(za ozbiljnije)

art staff...
he wolf
(za design&usklađivanje)
blanket
(za skice, manage it all)

PR...
britard
(za komanje, dorade, dopune...)
LINKOVI:
FAVORITE BLOGOVI:
muzikologija
(majka svih recenzija)
musicsunrise
(tata mata muzičkog zanata)
glazbenaraznolikost
(naj komentator a odnedavno i bloger)
pop manija(k)
popmusic
ehot50
(listonoša s dugogodišnjim iskustvom)
IZVORI:
Toya's world
That Grape Juice
popjustice
jonalisblog
theprophetblog
flopofthepops
ohnotheydidnt
Blog.hr
Blog servis